Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai akiratyje – Rytų partnerystės ryšių stiprinimas mokslo srityje

Publikuota: 2013 m. spalio 1 d. antradienis

Rugsėjo 30–spalio 1 dienomis ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva Vilniaus universitete rengia tarptautinę konferenciją „Europos tarptautinio bendradarbiavimo ir Rytų partnerystės stiprinimas mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų srityse“. Konferencijos metu analizuojamos tarptautinio bendradarbiavimo aktualijos bei ateities tendencijos mokslo ir inovacijų srityje, ypatingą dėmesį skiriant bendradarbiavimui su Rytų partnerystės valstybėmis.

Į konferenciją susirinko apie 200 dalyvių. Joje pasisakys Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Pranešimus skaitys Europos Komisijos, Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės valstybių švietimo ir mokslo ministerijų, mokslo akademijų ir universitetų atstovai.

Konferencijoje aptariamos Europos Sąjungos tarptautinio bendradarbiavimo su Rytų partnerystės valstybėmis – Armėnija, Azerbaidžanu, Baltarusija, Gruzija, Moldova, Ukraina – stiprinimo būtinybė ir naujos galimybės, atsirandančios kartu su 2014–2020 m. Europos Sąjungos mokslinių tyrimų programa „Horizontas 2020“.

Bus analizuojami dabartiniai tarptautinio bendradarbiavimo MTEP ir inovacijų srityje su Rytų partnerystės valstybėmis principai bei siūlomi nauji mokslininkų ryšių stiprinimo įrankiai. Bus pristatytos Europos Sąjungos šalių narių dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo programos, sėkmingo tarptautinio bendradarbiavimo ir Rytų partnerystės principų įgyvendinimo pavyzdžiai.

Konferencija skirta Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės valstybių politikams, mokslą ir inovacijas koordinuojančių institucijų atstovams,  tyrėjams, verslininkams.

Daugiau informacijos apie renginį – http://www.eep.eu2013.vu.lt/

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Tarptautinėje konferencijoje Vilniuje – diskusijos apie Rytų Partnerystės politikos perspektyvas

Gegužės 8 dieną Vilniuje, Valdovų rūmų Didžiojoje Renesansinėje menėje (Katedros a. 4), vyks tarptautinė konferencija „Rytų partnerystės ateitis: sustoti ar pasiekti proveržį?“. skaityti »