M. K. Čiurlionis svečiavosi Vievyje

Publikuota: 2017 m. vasario 8 d. trečiadienis

Žvarbų vasario 7 dienos rytą, skaisčiai saulei palydint, M. K. Čiulionio fondo kūrybinė trupė išjudėjo į Vievį. Čia laukė net du susitikimai – su gausiu Vievio pradinės mokyklos antrokų būriu ir Vievio meno mokykloje susirinkusiais įvairaus amžiaus meno mylėtojais. Pasitinkant didžiąsias Lietuvos valstybines šventes, susitikimuose prisimintas vienas iš didžiųjų Lietuvos brangakmenių, savo asmenybe puošiančių Lietuvos istoriją ir skleidžiančių įkvėpimą gyvenimui.

Visi susirinkę žiūrovai talentingų menininkių dėka buvo pakviesti persikelti į šimto metų senumo istoriją, pasakojančią apie M. K. Čiurlionį, jo gyvenimą, kūrybą, įkvėpimo šaltinius. „Zuliuk mano mielas, jau po keturių dienų susitiksime! Kaip tatai nuostabu ir stebuklinga, tu tokia baisiai gera esi, aš toks baisiai laimingas, bet taip, kad net baisu”, – M. K. Čiurlionio lūpomis kalbėjo aktorė ir režisierė Irma Bogdanovičiūtė.

Menininkė, scenoje persikūnijusi į M. K. Čiurlionio žmonos Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės vaidmenį, kūrė intymaus menininkų ratelio atmosferą, kurią muzikos garsais užpildė Editos Mikantavičiūtės (fleita) ir Vaivos Butkevičiūtės (fortepijonas) duetas. Skambėjo M. K. Čiurlionio, F. Šopeno, S. Karg-Elero muzika. Galima buvo apžiūrėti atvežtas M. K. Čiurlionio ir jo amžininkų – F. Léger, R. Kishidos, T. Yokoyanos – tapybos darbų reprodukcijas.

„Surengti du muzikinius spektaklius iš eilės – nemenkas išūkis, – prisipažįsta menininkės. – Nors abu susitikimai buvo labai skirtingi tiek pačia atmosfera, tiek auditorija ir bendra nuotaika, tačiau likę įspūdžiai yra tik patys geriausi ir šilčiausi.“

 

Fondas nuoširdžiai dėkoja Vievio pradinės mokyklos antrokams, mokytojams ir visiems susirinkusiems žiūrovams.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai