Vilniaus dailės akademija atvers duris būsimiesiems studentams

Publikuota: 2014 m. sausio 29 d. trečiadienis

Dailininko, dizainerio, architekto specialybės, kurias renkasi kūrybiškos ir darbščios asmenybės – tai savęs pašventimas menui ir nuolatinio tobulėjimo siekis. Kelias į meistriškumą prasideda studijomis Vilniaus dailės akademijoje, pasižyminčioje glaudžia iškilių Lietuvos menininkų bendruomene ir reikliu jaunų žmonių meninių gebėjimų ugdymu.

Norėdami susipažinti su būsimaisiais studentais, Vilniaus dailės akademijos dėstytojai ir studijų programų vadovai vasario 6–8 dienomis plačiau atvers Akademijos duris. Svečius pasitiks studentai, palydėsiantys į dominančias katedras. „Visi besidomintys studijomis VDA, be abejonės, yra visada laukiami. Tačiau Atvirų durų dienos yra proga aplankyti iškart kelias katedras, susipažinti su keliomis studijų programomis, iš pirmų lūpų sužinoti, kaip vyksta egzaminai, kaip geriausia jiems pasiruošti ir ko tikėtis studijų metu bei po jų“, – sako Vilniaus dailės akademijos studijų prorektorė Eglė Ganda Bogdanienė.

Visi norintys kviečiami pabendrauti  su studijų programų vadovais, Akademijos dėstytojais ir studentais bei gauti atsakymus į visus klausimus. Tuo metu VDA muziejaus parodų salėse „Titanikas“ vyks ir geriausiai įvertintų 2013 m. rudens semestro architektūros, dizaino ir tekstilės studentų darbų paroda „...iš peržiūrų“, kurioje laukiami visi atvirų durų dienų svečiai.

Atvirų durų dienos Vilniaus dailės akademijos Vilniaus fakultete šiemet sutampa su Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančia tarptautine žinių ir išsilavinimo paroda „Studijos“. Norintiems nepraleisti abiejų renginių pirmą kartą siūloma kas valandą iš „Litexpo“ į Akademiją ir atgal vykti VDA transportu.

VDA keturiuose miestuose bakalauro studijoms siūlo net 35 programas,  apimančias visas vizualiojo meno, dizaino, architektūros saviraiškos sritis, o taip pat meno istorijos ir teorijos bei kultūros ir dizaino vadybos studijas. Magistrantai gali rinktis iš 25 programų, o vėliau tęsti studijas doktorantūroje.

Kituose Vilniaus dailės akademijos fakultetuose Atvirų durų dienos vyks balandžio mėnesį. Balandžio 5 d. būsimieji studentai ir visi besidomintys studijomis Akademijoje kviečiami į Atvirų durų dieną Kauno fakultete, balandžio 16 d. – Klaipėdos fakultete, balandžio 17 d. – Telšių fakultete.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha