Vilniuje – programėlės „Discover Jewish Lithuania“ pristatymas

Publikuota: 2016 m. rugsėjo 2 d. penktadienis

Š. m. rugsėjo 3 d. 18.30 val. VšĮ „Rytų Europos žydų kultūros ir istorijos tyrimų centras“ kviečia į naujos papildytos realybės principu veikiančios programėlės Discover Jewish Lithuania pristatymą Valstybės pažinimo centre (Totorių g. 28, Vilnius 01121).

Programėlė Discover Jewish Lithuania – tai naujas būdas pažinti ir suprasti ilgametę žydų bendruomenės istoriją Lietuvoje. Čia bus galima rasti daugiau nei 60 skirtingų istorijų iš Ukmergės, Kėdainių, Joniškio, Žagarės, Valkininkų, Degsnės miestų bei miestelių, ir, žinoma, Šiaurės Jeruzale vadinamo Vilniaus. Su istorijomis bus galima susipažinti net 5 skirtingomis kalbomis – lietuvių, anglų, o taip pat ir hebrajų, rusų ir lenkų.

Programėlė taip pat rugsėjo 4 d. bus pristatyta ir Ukmergėje, Kėdainiuose bei Joniškyje.

Discover Jewish Lithuania yra projekto „Žydų kultūros paveldo aktualizavimas ir pristatymas pasitelkus mobiliąsias technologijas“ pagrindinis rezultatas. Jis yra finansuojamas EEA Grants, Kultūros tarybos, Tautinių mažumų departamento bei kitų suinterestuotų institucijų lėšomis.

Daugiau informacijos apie projektą, programėlę, jos vystymą ir pristatymą renginyje galite sužinoti tel. +370 651 90 994, el. paštu darius.sakalauskas@yahoo.com.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Lietuvos žydų istorijai ir kultūrai pažinti – naujas interaktyvus gidas mobiliajame telefone

VšĮ „Rytų Europos žydų kultūros ir istorijos tyrimų centras“ pristato ir kviečia išbandyti interaktyvų edukacinį ir turistinį gidą po žydiškąją Lietuvą – „Discover Jewish Lithuania“, kurį jau galima parsisųsti į savo išmanius įrenginius iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvėl... skaityti »