Vilniuje rinksis japoniški superherojai

Publikuota: 2015 m. rugsėjo 23 d. trečiadienis

Š. m. rugsėjo 26–27 dienomis Vilniuje, konferencijų centre „Litexpo“, jau septintą kartą organizuojamas Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“. Jis kviečia pamilti Japoniją visais pojūčiais.

Festivalyje bus pristatoma tradicinė Japonijos kultūra: virtuvė, amatai, kovos menai, gatvės mada, raštas, ikebana, bonsai. Daug dėmesio bus skiriama ir šiuolaikinei populiariajai kultūrai: dizainui, menui, fotografijai, muzikai, japoniškai animacijai, komiksams. Be abejo, renginyje netrūks ir japoniškų technologijų bei populiariųjų robotų.

nowJapan“ – vieta įsijausti į superherojus ir užkariauti pasaulį. Kaip ir kasmet, čia vyks Tarptautinis kostiuminių personažų konkursas „Cosplay“. Šiemet jį ves radistai Jonas ir Rolandas. Tarp teisėjų – kostiumų originalumu pasižyminti „Cosplay“ atstovė iš Olandijos Iloon. Pasirodyti Lietuvoje žada ir populiariosios elektroninės muzikos žvaigždės, kurių vardai kol kas neatskleidžiami.  

Konkurse gali dalyvauti kiekvienas norintis, susikūręs personažo kostiumą ir sugalvojęs, kaip jį įkūnyti (veiksmais, šokiu, daina ir kt.). Tereikia užsiregistruoti ir nusiųsti personažą pristatantį vaizdo įrašą. „Cosplay“ laimėtojas atstovaus Lietuvai „Euro Cosplay 2015“ konkurse, vyksiančiame spalio mėnesį Londone. Konkurso dalyvių laukia ir daugybė kitų apdovanojimų.

„Penki TV“ suteiks galimybę visiems, negalintiems dalyvauti superherojų pasirodymuose, stebėti juos tiesiogiai per internetą svetainėje www.scena.lt. Pamatysite japoniškų žaidimų, animacinių filmukų herojus ir įvairius nejaponiškus didvyrius (gal betmeną, o gal žmogų vorą?), stebuklingus gyvūnus. Toks spalvingas ir žaismingas pasaulis atsivers festivalyje nowJapan“. 

„Cosplay“ transliaciją stebėkite rugsėjo 26 ir 27 dienomis nuo 15 val. Malonių įspūdžių!

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha