Vilniuje vyks „ROBOTIADA 2016“

Publikuota: 2016 m. kovo 3 d. ketvirtadienis

Šių metų kovo 19 dieną Robotikos akademija kviečia į parodų rūmuose „Litexpo“ vykstantį didžiausią Lietuvoje moksleivių technologinės kūrybos renginį – „Robotiada 2016“.

Organizatoriai švečiams paruošė daug įdomių veiklų ir pramogų, kurias išmėginti galės kiekvienas. Dalyvių laukia įtraukiančios interaktyvios robotikos, LEGO ir technologijų parodos ir smagios partnerių dirbtuvės, kuriose jie turės galimybę ne tik pamatyti, bet ir patys kurti savo išradimus. Ieškantiems naujų idėjų ir įkvėpimo, siūloma apsilankyti Sisteminio kūrybiškumo forume, kuriame bus galima išgirsti ekspertų pranešimus.

Renginio metu svečiai turės galimybę stebėti ir pasaulinių moksleivių „FIRST LEGO League“ robotikos varžybų respublikinį finalą, kurio nugalėtojai šiemet atstovauti Lietuvą gegužės 4–7 dienomis vyks į Ispaniją, Tenerifę. Organizatoriai ragina savo robotus turinčius mėgėjus bei ekspertus išmėginti jėgas įvairiose robotikos varžybose.

„Robotiada“ vyksta jau ketvirtus metus. Kiekvienais metais šis renginys ir jo bendruomenė auga ir plečiasi, sulaukiama vis didesnio žmonių susidomėjimo. Šiemet tikimasi sulaukti 5 000 dalyvių.

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Mokslo virusu vaikus užkrečia ne tik bandymai, bet ir šansas pademonstruoti išradimus viešai

Vienas iš būdų motyvuoti jaunuosius išradėjus kurti – didelio populiarumo JAV sulaukiančios išradimų mugės bei konkursai. Tokioje mokslo mugėje šių metų rugsėjį jaunimą kviečia sudalyvauti ir technologijų bei verslumo renginys #SWITCH! skaityti »