Virtualiosios realybės „Laiko portalas“ pradėjo žygį per šalies bibliotekas

Publikuota: 2017 m. sausio 30 d. pirmadienis

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projekto „Bibliotekos pažangai 2“ iniciatyva sukurtas virtualiosios realybės bibliotekų pristatymas „Laiko portalas“ jau pradėjo žygį per šalies viešąsias bibliotekas. Pirmoji „Laiko portalo“ stotelė buvo Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos Žirmūnų filiale, vėliau „Laiko portalas“ savo virtualias duris atvers Utenos, Panevėžio, Šiaulių ir kitose bibliotekose, taip pat jį bus galima išbandyti šių metų Knygų mugėje.

„Laiko portalas“ buvo sukurtas siekiant parodyti, kaip bibliotekos gali panaudoti modernias technologijas visuomenei šviesti. Jis tapo savotiška ateities bibliotekos vizija virtualiojoje erdvėje.

„Projektu siekiama parodyti, jog modernioje bibliotekoje žmonės žinių gali gauti ne tik tradiciniu būdu, bet ir „patirti“ informaciją pasitelkdami pažangias technologijas. Tai yra vienas iš būdų, kaip bibliotekos padeda skatinti visuomenę naudotis technologinėmis naujovėmis“, – sako „Laiko portalo“ projekto iniciatorius, Nacionalinės bibliotekos projekto „Bibliotekos pažangai 2“ vadovas ir Strateginės plėtros departamento direktorius Eugenijus Stratilatovas.

Naudojant specialias kompiuterines technologijas, bibliotekos lankytojams suteikiama galimybė keliauti laiku ir patiems pamatyti istorinius įvykius bei asmenybes. Padedami portalo, žmonės gali nusikelti į praeitį, prie žymiosios italų renesanso menininko Rafaelio freskos „Atėnų mokykla“, susitikti su graikų išminčiais Aristoteliu, Pitagoru bei Platonu ir su jais pabendrauti.

2017 m. sausio 30 d. šią virtualiosios realybės pristatymą kviečiame išbandyti Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje.

„Laiko portalą“ bibliotekų ir Vilniaus knygų mugės lankytojai galės pamatyti:

Sausį Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje
Vasarį Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje
Vasario 25–26 d. Vilniaus knygų mugėje Bibliotekų erdvėje
Kovą Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje
Kovą Plungės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje
Kovą Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje
Balandį Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje
Balandį Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje
Balandį Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešojoje bibliotekoje
Balandį Birštono viešojoje bibliotekoje
Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai