Brukalų kiekis senka

Publikuota: 2012 m. birželio 20 d. trečiadienis

Gegužę elektroninio pašto brukalų srautas sulėtėjo – bendrame elektroninio pašto duomenų sraute jų dalis sumažėjo 3,4 proc. ir nuo metų pradžios pasiekė minimalų lygį – 73,8 proc.

Tačiau didelę riziką vartotojams kelia ne tik pavojingi elektroninio pašto laiškų priedai, bet ir kitos interneto sukčių gudrybės.

Vis dažniau sulaukiama siūlymų bendradarbiauti su įvairių kiniškų prekių tiekėjais. Paprastai tokių trumpų laiškų siuntėjai siūlo didelį pelną parduodant abstrakčius plastiko ar tekstilės gaminius. Pavyzdžiui, gegužę buvo daug kojinių gamintojų pasiūlymų. Tokius laiškus drąsiai galima priskirti prie naujo sukčiavimo būdo, labai primenančio Nigerijos aferistų stilių. Jie naudojasi investuotojų dėmesiu Kinijos rinkoms ir atakuoja verslininkus, ieškančius kinų gamintojų kontaktų, tikėdamiesi iš jų išvilioti pinigus, o paskui tiesiog dingti.

„Elektroninio pašto šiukšlių sumažėjimą galima aiškinti sezoniškumu, tad realu, kad panašus brukalų lygis išsilaikys iki rugpjūčio. Tačiau gali būti, kad šis reiškinys yra sisteminis ir greitai elektroninio pašto brukalų sumažės 70 proc., – komentuoja „Kaspersky Lab“ vyresnioji analitikė Marija Namestnikova. – Nors gegužę mūsų prognozės dėl užsakomųjų brukalų sumažėjimo nepasitvirtino, vis tiek manome, kad jų kiekis vasaros pradžioje sumažės. Tuo pačiu daugės reklaminių brukalų, siūlančių remonto, gerovės ir nekilnojamojo turto pardavimo paslaugas.“

Šaltinis: „Kasperskio laboratorija“
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha