„Deloitte“: 90 proc. slaptažodžių pažeidžiami

Publikuota: 2013 m. sausio 16 d. trečiadienis

Konsultavimo kompanijos „Deloitte“ ekspertai įsitikinę, kad daugiau nei 90 proc. interneto naudotojų slaptažodžių, įskaitant ir tuos, kuriuos kuria profesionalūs programuotojai, pažeidžiami.

„Visiems žinoma, kad ilgi ir sudėtingi slaptažodžiai reiškia, kad esate labiau apsaugoti. Tačiau žmonės mano, kad juos itin sunku įsidėmėti“, – sako vyriausiasis „Deloitte“ analitikas Džolion Barker.

Jo teigimu, prastai saugantys slaptažodžiai gali sukelti nemažai problemų ir pridaryti nuostolių, siekiančių net iki kelių milijardų dolerių. Be to, tai netgi mažina pasitikėjimą internete sudaromu sandoriu ir silpnina įmonės reputaciją.

„Deloitte“ ekspertų nuomone, augant slaptažodžiais apsaugotos informacijos vertei, didės ir programišių atakų skaičius. Ekspertų manymu, tinklalapiams, kuriuose esama itin vertingos informacijos, greičiausiai prireiks papildomų autentifikavimo būdų.

Ankstesnio „Deloitte“ tyrimo duomenimis, žodis „slaptažodis“ atsidūrė 25 pačių blogiausių slaptažodžių viršūnėje. Antras populiarus, tačiau nesaugus slaptažodis – „123456“. Į sąrašą taip pat pateko „abc123“, „iloveyou“, „monkey“.

astera.ru

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha