Didžiojoje Britanijoje svarstomas įstatymas prieš internetinius „trolius“

Publikuota: 2012 m. birželio 13 d. trečiadienis

Didžiosios Britanijos parlamento nariai svarstė įstatymo projektą dėl šmeižto internete, praneša „The Telegraph“. Įstatymu bus kovojama su vadinamaisiais interneto „troliais“ – anoniminiais vartotojais, internetu skleidžiančiais kompromituojamą medžiagą apie įvairius žmones.

Naujasis įstatymas įgalios interneto paslaugų teikėjus atskleisti „troliavimu“ įtariamų vartotojų duomenis be policijos orderio ir teismo nutarties. Svetainės, kuriose bus pateikiama šmeižikiška ir įžeidžiama trolių informacija, bus atleidžiamos nuo teisminių ieškinių, jei jos padės atskleisti šmeižikų asmenybę. Jei svetainės to nepadarys, jos taip pat bus atsakingos už šmeižtą, kaip ir melagingų pranešimų autoriai. „Trolių“ vardas, elektroninio pašto adresas ir internetinio protokolo duomenys bus perduodami aukai, kad ji galėtų įžeidėją paduoti į teismą.

Komentarus ir pranešimus, kai sunku suprasti – tai šmeižtas ar ne, įstatymo projekte siūloma tiesiog pašalinti – tai turi daryti svetainės savininkai.

Paduoti skundą dėl šmeižikiškų pranešimų skiriami metai, jiems pasibaigus nebebus galima pasiskųsti dėl senų įžeidžiamų pranešimų.

Įstatymo projektas pristatytas iškart po to, kai buvo baigta internetinio įžeidinėjimo byla, kurią laimėjo britė Nikola Brukers. Kai moteris „Facebook“ parašė žinutę apie vieną iš britų šou „X-Factor“ dalyvių, ją pradėjo užgaulioti anoniminiai interneto vartotojai. Brukers vardu buvo sukurtas  puslapis, iš kurio vaikams buvo siunčiami nepadorūs pranešimai. Policija atsisakė tirti įvykį, tačiau atkaklioji britė, padedama advokato, iš „Facebook“ gavo savo skriaudėjų duomenis ir juos padavė į teismą.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Kas lemia interneto spartą?

Pastaruoju metu interneto sparta tapo vienu esminių veiksnių, renkantis interneto paslaugų teikėją. Nuotolinis mokymasis, nuotolinis darbas, nuotolinės treniruotės ir kitokia veikla, vykdoma per vaizdo konferencijas, kuriose iš vienų namų vienu metu dalyvauja keli šeimos asmenys,... skaityti »