IT saugumas – daugelio įmonių prioritetas

Publikuota: 2016 m. rugpjūčio 5 d. penktadienis

Analitikų kompanijos „IDC“ duomenimis, 2015 m. kompanija „Dell“ tapo didžiausia pasaulyje nulinių arba kitaip vadinamų plonų klientų (angl. zero / thin clients) ir kompiuterių su operacine sistema „ThinOS“ gamintoja. Tai leidžia daryti išvadą, kad organizacijos vis dažniau pasirenka apsaugotus plonuosius klientus (angl. thin clients), o „Dell“ juda teisinga kryptimi, kurdama naujas „Wyse“ plonųjų klientų bei operacinės sistemos „ThinOS“ saugumo sistemų funkcijas.

„Saugumo užtikrinimas – viena svarbiausių naujas technologijas diegiančių kompanijų užduočių. Tyrimas parodė, kad 95 proc. saugumo problemų atvejų kyla darbuotojų įrenginiuose, – teigė „Dell Cloud Client-Computing“ vadovas Jeffas McNaughtas. – Nuolat pasirodančios naujienos apie kritiškai svarbių duomenų nutekinimą verčia imtis neatidėliotinų veiksmų, stiprinant infrastruktūrą bei siekiant išvengti panašaus pobūdžio incidentų.“

Anot jo, vis daugiau užsakovų atkreipia dėmesį į nulinius klientus „Wyse“ bei „ThinOS“ operacinę sistemą dėl lengvo valdymo bei darbuotojų saugumo. Kitų gamintojų ploniesiems klientams reikalingi nuolatiniai programinės įrangos atnaujinimai, antivirusinės programos, o tai didina informacijos praradimo riziką bei apsunkina darbo vietų valdymą. Tuo metu „Dell“ sprendimai „Thin OS“ pagrindu eliminuoja papildomą IT skyriaus darbą administruojant sistemas.

Saugumas – prioritetinė verslo užduotis

Naujas „Freeform Dynamics“ tyrimas rodo, kad apsaugotų nulinių klientų paklausa auga. Būtent tokias sistemas „Dell“ ir kuria: tai plonieji klientai „Wyse“ su operacine sistema „ThinOS“. Tokio tipo įrenginiai vis dažniau tampa strategine organizacijų IT plėtros dalimi, o 77 proc. respondentų patvirtino, kad saugumas tapo pagrindiniu kriterijumi, renkantis plonuosius klientus.

Tyrimo metu visame pasaulyje buvo apklausta 220 kompanijų vadovų. Buvo norima išsiaiškinti, kokią vietą organizacijų veikloje užima saugumas ir sistemų apsaugos lygis. 69 proc. respondentų sutiko, kad plonieji ir nuliniai klientai jų organizacijoms bus labai naudingi, o 70 proc. apklaustųjų pareiškė, kad panašūs sprendimai turėtų atlikti lemiamą vaidmenį šiuolaikinėje IT infrastruktūroje.

Paaiškėjo, kad užsakovai stengiasi įsigyti tokius sprendimus, kurie neeikvotų IT išteklių, būtų apsaugoti visu jų eksploatavimo laikotarpiu ir kurių programinė įranga nereikalautų nuolatinio atnaujinimo.

Neseniai pasirodęs tyrimas „Dell Data Security Survey“ rodo, kad IT saugumas aukščiausio lygio vadovams yra prioritetinė užduotis, taip teigė 75 proc. respondentų. Apklausa taip pat leido išsiaiškinti, kad didėja paprastų ir ilgaamžių apsaugos sprendimų poreikis, todėl neturėtų stebinti faktas, kad 58 proc. vadovų pažymėjo būtinumą organizacijose turėti IT saugumo specialistų – be jų IT infrastruktūra tampa pažeidžiama.

Įdomiausia tai, kad 67 proc. respondentų mano, jog šiuo metu jų kompanijose naudojamos saugumo priemonės apsunkina viso IT padalinio darbą. Tai verčia ieškoti sprendimų, kuriuos būtų lengva įdiegti bei prižiūrėti, tačiau jie užtikrintų deramą saugumo lygį.

Minėtos priežastys įvairiose srityse dirbančias kompanijas, tarp jų ir veikiančias sveikatos apsaugos bei finansų sektoriuose (čia saugumo reikalavimai yra ypač dideli), verčia vis dažniau pasitelkti plonuosius klientus, kurie leidžia padidinti informacijos apsaugos galimybes.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha