Kaip apsaugoti vaikų įrenginius prieš mokyklą?

Publikuota: 2016 m. rugpjūčio 29 d. pirmadienis

Pasiruošimas naujiems mokslo metams netrukus baigsis – jau šią savaitę nuskambės rugsėjo 1-osios skambutis, ir vaikai, nešini naujomis kuprinėmis ir sąsiuviniais, pravers mokyklų duris. Kai kuriems jų tėvai nupirks naują kompiuterį ar telefoną – jei ne mokymuisi ir pamokų ruošimui, tai pramogoms po pamokų. „eScan“ saugumo ekspertai pataria, kaip apsaugoti vaikų įrenginius prieš mokyklą.

Pasak saugumo ekspertų, savo vaikų saugumu besirūpinantiems tėvams pravartu pagalvoti ne tik apie fizinę jų apsaugą, bet ir apsaugą internete, ypač, jei vaikams įduodami nauji įrenginiai, atveriantys naujas galimybes jauniausiems interneto naudotojams.

Pirmiausia tėvams patariama apsaugoti naujus įrenginius jiems skirtomis antivirusinėmis programomis, taip pat aktyvuoti įrenginyje integruotas apsaugos funkcijas, pavyzdžiui, ekrano užrakinimą slaptažodžiu. Kartu su vaiku galima peržiūrėti kompiuteryje ar išmaniajame telefone įdiegtas programas – nereikalingas ir nenaudojamas programas patariama pašalinti, o likusias būtinai atnaujinti.

Jei vaikas atsisiuntė ir įsidiegė įvairių žaidimų ar kitų pramoginio turinio programėlių, patariama patikrinti, ar jos visos yra legalios, atsisiųstos iš oficialių ir patikimų programėlių parduotuvių. Naudodami nelegalią programą gal ir sutaupysite keletą eurų, bet tuo pačiu galite įsidiegti virusų ir kitų kenkėjų.

„eScan“ saugumo ekspertai rekomenduoja tėvams kalbėtis su vaikais apie slaptažodžių svarbą ir saugų jų naudojimą: išmokykite savo vaikus kurti sudėtingus slaptažodžius arba naudotis slaptažodžių valdymo įrankiais. Būtina vaikus įspėti, kad jie nesidalintų savo slaptažodžiais su kitais žmonėmis.

Į pagalbą saugant vaikus internete galima pasitelkti ir papildomus įrankius, kaip tėvų kontrolės programėlės ar tokias apsaugos funkcijas turinčias antivirusines programas – blokuodami netinkamo turinio svetaines ir stebėdami, kokiuose puslapiuose lankosi vaikai, tėvai gali laiku užkirsti kelią galimiems pavojams.

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha