Naujas „Google“ portalas apie saugumą internete

Publikuota: 2012 m. birželio 20 d. trečiadienis

Pradėjo veikti specialus švietėjiškas kompanijos „Google“ portalas „Verta žinoti“, kurio tikslas padėti savo klientams apsaugoti informaciją tinkle ir išvengti rizikos.

Jei kas rytą užsukate į tą pačią kavinę išgerti puodelio kavos ir jus kasdien aptarnauja tas pats barmenas, tai jis greičiausiai jau iš anksto žino, ką užsisakysite. Dauguma tinklalapių, įskaitant įvairius „Google“ resursus, pasirėmė būtent šiuo principu – kuo daugiau žinai, tuo daugiau gali pasiūlyti.

Šiuolaikinis internetas, turėdamas daugiau žinių apie naudotoją, gali pasiūlyti jam svarbios informacijos. Tinklalapiai gali įsiminti kliento kalbą, kad nereiktų kiekvieną kartą to rinktis iš naujo, rekomenduoti knygų arba filmų turėdami žinių apie naudotojo prioritetus bei išsaugoti kliento adresą kitam pirkiniui.

Naujajame „Google“ portale surinkta informacija apie esmines grėsmes internete, įskaitant duomenų vagystes, žalingas programas ir virusus, nusikaltimus el. parduotuvėse ir kt. Patys sudėtingiausi technologiniai procesai šiame tinklalapyje paaiškinami labai paprastai, kad suprastų kiekvienas naudotojas. Straipsniuose, kurių galima rasti šiame portale, pasakojama, kaip sumažinti riziką, susikurti patikimą slaptažodį, atlikti autentifikaciją, valdyti savo duomenis ir kt. Naujasis resursas veikia 60 kalbų.

Šaltinis: searchengines.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha