Saugumo ekspertai iš viso pasaulio kviečiami įsilaužti į naftos perdirbimo įmonę

Publikuota: 2017 m. spalio 5 d. ketvirtadienis

„Kaspersky Lab" paskelbė tarptautinį „Capture the Flag“ (CTF) saugumo konkursą, kuriame dalyviams suteikiama galimybė įsilaužti į naftos perdirbimo įmonę. Renginys vyks spalio 24 d. Šanchajuje.

CTF – unikalus iššūkis, kuris susijęs su įvairiais kibernetinio saugumo aspektais įmonėje ir teikia praktines galimybes išbandyti aplinką, taip pat padeda nustatyti pažeidžiamumo sritis ir aptikti naujus infrastruktūros pavojus.

Šis tarptautinis informacijos saugumo konkursas yra ypač naudingas tokioms pramonės šakoms kaip energetika, dujos, nafta bei transportavimas. Tai pramonės šakos, kurioms būdinga ypatingos svarbos infrastruktūra ir kurios yra būtinos stabiliam visuomenės bei ekonomikos veikimui.

Sėkmingas išpuolis prieš tokius objektus gali sukelti neįtikėtino masto nuostolius ir pasekmes. CTF leidžia geriausiems saugumo ekspertams ištirti virtualius pramonės kontrolės sistemų elementus, atrandant užslėptas saugumo problemas, kurių ateityje būtų galima išvengti.

Be to, tai suteikia galimybę įmonėms pažvelgti į įvairius galimų išpuolių būdus, taip padedant jiems užtikrinti didžiausią savo pramonės tinklų apsaugą nuo esamų ir būsimų grėsmių.

Šiais metais komandoms, dalyvaujančioms „Kaspersky Lab Industrial CTF”, bus mestas iššūkis sutrikdyti miniatiūrinio proceso modelio, kuris atkartoja realią naftos perdirbimo gamyklą, veikimą.

Modelis imituoja geležinkelio cisternos išleidimo platformą, kuri susideda iš kintamo greičio išcentrinio siurblio, talpyklų (rezervuarų), šilumokaičio ir buferinio bako. Be to, dalyviai turės galimybę išbandyti savo įgūdžius ir žinias apie keletą IoT įrenginių.

Pramoninis CTF 2017m. organizuojamas bendradarbiaujant su Kinijos kompanija „Keen Cloud Tech“, o finalas vyks spalio 24 d. „GeekPWN“ konferencijoje Šanchajuje, per pirmąjį pasaulyje „hackers“ konkursą, skirta išmanioms saugumo priemonėms.

„Kaspersky Lab” – pasaulyje pirmaujanti kibernetinio saugumo tiekėja. Mes džiaugiamės galėdami kartu su jais bendradarbiauti ir vesti „Industrial CTF“ konkursą „GeekPwn“ renginyje Šanchajuje. Tai suteikia mums galimybę sujungti geriausius saugumo ekspertus iš viso pasaulio ir pritaikyti jų žinias pramoninėms saugumo priemonėms”, – sako Daniel Wang, „Keen“ generalinis direktorius ir „GeekPwn“ įkūrėjas.

Prieš finalą internetiniai kvalifikaciniai turnyrai vyks 2017 m. spalio 6-8 dienomis. Dalyvių bus prašoma išspręsti įvairių tipų užduotis, pvz.: Crypto, Reverse, Pwn, Web, Network ir Fun.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha