„Visa“ pradeda diegti naują saugumo standartą

Publikuota: 2017 m. gegužės 31 d. trečiadienis

„Visa“ ruošiasi atnaujinti savo tarnybą „Verified by Visa“. Įdiegta nauja apsaugos sistemos versija „3D Secure 2.0“ užtikrins patogesnį ir saugesnį atsiskaitymo per internetą būdą.

Tai leis finansų institucijoms ir prekybos centrams efektyviau kovoti su sukčiavimais.  Gaudamos daugiau informacijos apie mokėjimus, įmonės galės apsaugoti pirkėjus, kad ir kokį prekybos kanalą jie pasirinktų – per mobilųjį telefoną ar per kitus prie interneto prijungtus įrenginius.

Technologija „3D Secure 2.0“ suteiks papildomų priemonių asmens identifikacijos procesui įgyvendinti  ir  užtikrins patogesnį ir greitesnį darbą su klientais. Planuojama, kad apsaugos  sistemoje bus vis rečiau naudojami papildomi slaptažodžiai ( pvz., patvirtinimas SMS).

Prekybininkai ir bankai, kurie dirba su „Visa“, galės keistis informacija realiuoju laiku, naudodamiesi daugybe finansinių duomenų klasifikavimo tipų (pvz., įrenginio tipas, pristatymo adresas ir t.t.) Tai leis daug tiksliau ir operatyviau identifikuoti klientus.

Tyrimai rodo, kad užsakymo suformavimo laikas  turėtų sutrumpėti 85 proc., o suformuoto pirkinių krepšelio atsisakymo rodiklis sumažėti net 70 proc.

Naujasis standartas įsigalios dar negreitai – testavimas numatytas iki 2019 m. balandžio. Tačiau numatoma, kad bandomasis sistemos variantas bus naudojamas jau 2017 m. antroje pusėje.

Šaltinis: PSM7.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha