Konferencijoje svarstytos Lietuvos ekonominio saugumo galimybės

Publikuota: 2007 m. kovo 12 d. pirmadienis • • • Peržiūrėta: 33

Kiek kainuoja ekonominio saugumo politika, kokias grėsmes kelia užsienio kapitalo investicijos energetikos ir transporto sektoriuje, ko galima tikėtis iš Rusijos ateityje – tokie ir panašūs klausimai buvo svarstomi vasario 9 d. Lietuvos laisvosios rinkos instituto organizuotoje konferencijoje „Ekonominio saugumo ir grėsmių kaina“.
Renginyje pranešimus skaitė ir būdų, kaip įveikti energetinio saugumo iššūkius dabar ir ateityje, ieškojo Lietuvos valdžios atstovai, Europos Parlamento nariai, žinomi šalies politologai ir apžvalgininkai. Vieną pagrindinių konferencijos pranešimų pristatė Jungtinių Tautų universiteto The Millenium Project direktorius prof. Chose Luisas Kordeiras (José Luis Cordeiro).
Pranešėjai daug dėmesio skyrė diskusijai, kiek pagrįsta yra pati ekonominio saugumo politika, kiek veiksmingos Lietuvos ekonominio saugumo paieškos, nemažai buvo kalbėta apie užsienio kapitalo investicijų keliamas grėsmes, apie tai, ko galima tikėtis iš Rusijos ateityje, kokią saugumo strategiją pasirinkti Lietuvai. Daugumos nuomone, teisinga energetinio saugumo strategija Lietuvai – tai įsijungimas į Europos Sąjungos erdvę.

komentuoti


Captcha

komentarai

IP: 46.229.168.140
2019-05-05 20:40 (!)

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: