Konstitucijos taurė – atkakliausiems

Publikuota: 2004 m. spalio 25 d. pirmadienis • • • Peržiūrėta: 21

Spalio 25-ąją, Konstitucijos dieną, antrą kartą Lietuvoje buvo įteikta Konstitucijos taurė. Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Studentų atstovybės iniciatyva įsteigtas apdovanojimas už indėlį į LR Konstitucijos taikymo plėtrą 2006-iais metais atiteko kaunietei Aldonai Gramauskienei su dukra Renata.
Moteris šiais metais Konstituciniame teisme laimėjo bylą prieš valstybę dėl kompensacijų už turtinės ir moralinės žalos atlyginimą po vyro mirties. Kaunietei siekiant savo tikslo reikėjo būti ypač atkakliai, nes, pasak teisininkų, piliečių kovą už teisybę apsunkina tai, jog į Konstitucinį teismą dėl Konstitucijai prieštaraujančio įstatymo gali kreiptis tik įstatymų leidžiamoji, vykdomoji ir teisminė valdžia, o paprasto žmogaus galimybės yra apribotos.
Konstitucijos dienos renginiai, anot organizatorių, skirti ne tik pristatyti visuomenei pagrindinį šalies įstatymą, bet ir atkreipti dėmesį į Konstitucijos taikymo problemas, skatinti pilietinį aktyvumą, pagarbą pagrindinėms žmogaus teisėms ir laisvėms.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: