Pekino olimpinių žaidynių dienoraštis

Publikuota: 2008 m. rugpjūčio 15 d. penktadienis • • • Peržiūrėta: 41

Aštuntąją olimpiados dieną Pekine pasirodė 10 Lietuvos sportininkų.
Geriausiai sekėsi buriuotojai GINTAREI VOLUNGEVIČIŪTEI. Ketvirtajame „Laser Radial“ klasės plaukime mūsų sportininkė užėmė pirmą vietą ir bendroje įskaitoje iš trečiosios pakilo antrąją. Rytoj buriuotoja dalyvaus penktame varžybų etape iš 10ies.
Puikiu pasirodymu žaidynes šiandien baigė irkluotojas Mindaugas GRIŠKONIS. Vienviečių valčių rungties Bė finale du tūkst. metrų įveikęs per minutę 43is ir 67 šimtąsias sekundės jis buvo antras. Galutinėje rikiuotėje mūsų sportininkas užėmė aukštą 8ą vietą.
Šiandien kovas pradėjo mūsų lengvaatlečiai.
Kol kas geriausiai iš jų pasirodė asmeninį rekordą pagerinusi bėgikė Eglė BALČIŪNAITĖ. Atrankos varžybose aštuoniŲ šimtŲ m distanciją įveikusi per 2 min. ir 15 šimtųjų sekundės ji pateko į šeštadienį vyksiantį pusfinalį.
Septinkovininkėms Austrai SKUJYTEI ir Viktorijai ŽEMAITYTEI sekė skirtingai. Po trijų rungčių – šimto metrų bėgimo su barjerais, šuolio į aukštį ir rutulio stūmimo – bendroje varžybų įskaitoje Austra buvo 7a, o Viktorija – 26a.
Šiandien vakare septynkovininkės dar bėga 200 m, o rytoj kovas tęs trijose likusiose rungtyse.
Dviračių treke startavusioms VILIJAI SEREIKAITEI ir SVETLANA PAULIUKAITEI sekėsi skirtingai. Užėmusi 6ą vietą individualaus persekiojimo rungtyje Vilija pateko į tolimesnį varžybų etapą, o Svetlanai, kuri parodė 12 rezultatą žaidynės jau baigėsi
50 metrų laisvu stiliumi šiandien plaukė mūsų sportininkė RUGILĖ MILEIŠYTĖ. Distanciją įveikusi per 26 ir 19 šimtųjų sekundės ji buvo 39a ir į pusfinalį nepateko. Rytoj anksti ryte varžybas pradeda didžiausia mūsų rinktinės viltis disko metikas Virgilijus Alekna. Olimpiniame stadione taip pat pasirodys sprinterė Lina GRINČIKAITĖ ir ėjikas Marius Žiūkas. Be to, kovą dėl medalių tęs Austra Skujytė, Viktorija Žemaitytė ir Eglė Balčiūnaitė.
Svarbi dvikova rytoj laukia ir krepšininkų. 9 val. 9.30 val. Lietuvos laiku mūsų rinktinė susitiks su Kroatijos komanda. Pergalė šiose varžybose mūsiškiams užtikrintų 1ą vietą A grupėje ir sąlyginai silpnesnį varžovą ketvirtfinalyje.
Linkime mūsų olimpiečiams sėkmės, o visiems sirgaliams – kuo daugiau džiugių akimirkų. Primename, kad visus žaidynių rezultatus ir daug kitos įdomios informacijos rasite naujienų portale www.olimpiada.lt.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: