Architektų rūmuose bus pristatyti energiją taupyti padedantys sprendimai

 

Sausio 28 dieną Lietuvos architektų rūmuose vyks „Eko centro“ inicijuojama konferencija „Nulinės energijos pastatų link“.

Remiantis nauja Europos Sąjungos (ES) direktyva, artimiausiu metu ES šalyse bus statomi nulinės arba beveik nulinės energijos pastatai. Konferencijos metu bus galima susipažinti su minėtos direktyvos reikalavimais ir pastato energinio naudingumo didinimo sprendimais.

Renginyje dalyvaus garsiausi Lietuvos dizaineriai ir architektai. Pranešimus skaitys LR Aplinkos ministerijos, kompanijų „Rehau“ ir „Aeroc“ specialistai, Lietuvos architektų sąjungos atstovai. Konferencijos metu vyks paroda, kurioje bus galima susipažinti su energijos taupymo sprendimais.


Įmonių grupė „Penki kontinentai“ lankytojams pristatys intelektinio būsto (angl. Smart House) sistemą.

„Visas statybų verslas šiandien orientuotas į ekonomiškumą. Visi, turintys biurus, butus ar gyvenamuosius namus, pageidautų už komunalines paslaugas mokėti mažiau. Mūsų sprendimas suteikia galimybę suderinti visas sistemas – apšvietimo, šildymo, vėdinimo, apsaugos ir kt., o tai didina komfortą ir padeda sutaupyti. Sunaudoję mažiau vandens, elektros energijos, automatiškai rūpinamės ir savo būsto bei aplinkos švara“, – komentavo Vaidotas Bijūnas, „Penkių kontinentų“ Intelektinių pastatų projektų skyriaus vadovas.

Iš vieno centro valdomos šildymo, vėdinimo, apšvietimo ir kt. sistemos padės gyventojams sutaupyti net trečdalį lėšų:

Globalinė klimato kaita ir netaupus gamtinių resursų naudojimas verčia susimąstyti apie tai, kaip efektyviai naudoti energiją. Kadangi intelektinio būsto sistemos suteikia galimybę gerokai sumažinti sunaudojamos energijos kiekį, ateityje jos bus kur kas populiaresnės ne tik Vakarų Europoje, bet ir Lietuvoje – tiek statant naujus, tiek renovuojant senus namus.