Atidaryta paroda CeBIT 2011

Vakar, vasario 28 dieną, Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Turkijos Premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas (Recep Tayyip Erdogan) oficialiai atidarė CeBIT 2011 – svarbiausią informacinių ir komunikacinių technologijų pasaulio renginį. Primename, jog Turkija yra šių metų parodos šalimi-partnere. Atidarymo ceremonijoje A. Merkel teigė, jog informacinių technologijų plėtra „neįtikėtinai dinamiška“. Pabrėždama nuolat didėjančią interneto rinkos reikšmę, Vokietijos kanclerė minėjo socialinių tinklų ir pastarosiomis dienomis Šiaurės Afrikos valstybėse vykstančių įvykių sąsajas.

Pagrindinė CeBIT 2011 tema – darbas ir gyvenimas su „debesų“ technologijomis – taps visos parodos ir daugiau nei 1 000 forumų, paskaitų bei pranešimų, kuriuose ekspertai aptars visus „debesų“ technologijų aspektus, leitmotyvu.

Jau ketvirtą kartą vykstančios „CeBIT Global Conferences“ posėdžiuose dalyvaus per 30 pranešėjų iš įvairių šalių. Seminarų tema – „debesų“ technologijų panaudojimo įvairovė ir itin reikšmingas IKT vaidmuo pramonės sektoriuje. Pagrindiniais pranešėjais taps „Ford Motor“ generalinis direktorius Alanas Malalis (Alan Mulally), išdėstysiantis savo kompanijos IT strategiją, ir Europos Komisijos viceprezidentė Neli Krus (Neelie Kroes), papasakosianti apie skaitmeninių technologijų plėtrą Europos Sąjungoje.

Parodoje dalyvaus per 4 200 įmonių iš 70 šalių. Šiųmetė CEBIT – tai 20 parodų salių, 2 konferencijoms ir 3 deryboms skirtos patalpos daugiau nei 100-ui politikų bei verslo atstovų delegacijų iš viso pasaulio.