Pelningas Šiaulių banko ketvirtis

Per 2011 metų pirmąjį ketvirtį Šiaulių bankas uždirbo 3,1 mln. litų, o Šiaulių banko grupė – 3,3 mln. litų neaudituoto grynojo pelno. Tuo tarpu praėjusių metų pirmąjį ketvirtį bankas patyrė 6,9 mln. litų, o banko grupė – 8,1 mln. litų nuostolio.

Šiaulių banko pelnas iš pagrindinės veiklos sausį–kovą per metus išaugo daugiau kaip 4 kartus ir siekė 3,4 mln. litų. Grynosios palūkanų pajamos beveik padvigubėjo – jų gauta 9 mln. litų. Tai pasiekta ne tik dėl augančio paskolų portfelio, bet ir dėl išaugusios palūkanų maržos. Grynosios paslaugų ir komisinių pajamos ūgtelėjo 7 proc. Gerėjant ekonominiam klimatui, Šiaulių bankas nuostolių dėl paskolų portfelio kokybės per tris pirmus šių metų mėnesius nepatyrė. Naujas atidėjinių išlaidas su kaupu kompensavo išieškomų paskolų atgavimai bei gerėjantis banko klientų rizikos profilis.

„Džiaugiamės, kad pirmojo ketvirčio rezultatai rodo stiprėjantį pajamų atsigavimą. Manome, kad klientų skaičiaus ir jų aktyvumo augimas bei didėjančios skolinimo apimtys užtikrins šias tendencijas ir ateityje“, – sako Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.

Šiaulių banko turtas per metus padidėjo 17 proc. ir pasiekė 2,5 mlrd. litų. Beveik tiek pat – 368 mln. litų – didėjo ir banko grupės turtas. Paskolų portfelis banke per metus padidėjo 9 proc. – iki 1,7 mlrd. litų. Pažymėtina, kad beveik pusė šio prieaugio pasiekta per pirmąjį 2011 metų ketvirtį. Aktyviai dirbti, plečiant kreditavimo veiklą, bankas numato ir ateityje.

Stabilią banko plėtrą užtikrina naujai pritraukiami finansiniai resursai. Kitų užsienio bankų ir finansinių institucijų suteiktų kredito linijų suma per metus padidėjo net 70 proc., klientų indėliai banke per metus išaugo 180 mln litų ir pasiekė 1,8 mlrd. litų. Kaip ir paskolos, sparčiausiai indėliai augo pirmąjį šių metų ketvirtį.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Šiaulių bankas atidarė dar vieną naują skyrių Klaipėdoje. Šiuo metu banko tinklą sudaro 52 teritoriniai padaliniai, veikiantys 31 Lietuvos mieste ir miestelyje.