„iCloud“ domenas jau priklauso „Apple“?

Pasirodė pirmieji pranešimai, kad ilgai lauktas „Apple“ projektas – „iTunes“ muzikos, filmų ir kitų failų saugykla internete – bus pavadina  „iCloud“.

Interneto naujienų apžvalgininkų teigimu, „Apple“ už 4,5 milijonų dolerių nusipirko šį domeno vardą iš Švedijos kompanijos „Xcerion“. Pastaroji savo domeną icloud.com pervadino į CloudMe.com ir šis jų veiksmas paskatino gandus apie sandėrį su IT milžine „Apple“.

„Xcerion“ nei paneigė, nei patvirtino gandus, tačiau icloud.com domeno savininku vis dar oficialiai įregistruota Švedijos bendrovė.

Jau kurį laiką sklandė gandai, kad „Apple“ ketina savo „iTunes“ paversti „debesų“ technologija, kuri leis „iTunes“ naudotojams muzikos, filmų, TV laidų failus saugoti internete, o ne savo „iPone“ telefonuose ar „iPod“ grotuvuose.

„Apple“ šių planų nekomentuoja, tačiau tai, kad technologijų kompanija stato milžinišką net penkis kartus didesnį už dabartinį Kalifornijoje esantį serverį Šiaurės Karolinoje, leidžia spėlioti, kad tai nėra tik gandai.

Tai, kad „Apple“ iš tikrųjų nusipirko icloud.com domeną, dar nereiškia, kad naujoji „iTunes“ paslauga taip ir vadinsis, nes „Apple“ dažnai perka įvairius domenus, tačiau jų taip ir nepanaudoja. 2009 m. kompanija nusipirko domeną islate.com. Tuomet buvo manoma, kad taip vadinsis ir naujas planšetinis kompiuteris, tačiau spėjimai taip ir nepasitvirtino.