Nepilnamečių apsauga nuo žalingo interneto turinio rūpinsis Ryšių reguliavimo tarnyba

Jeigu Seimas pritars Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pataisoms, Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) turės rūpintis nepilnamečių apsauga nuo žalingo interneto turinio bei prižiūrėti, kaip laikomasi šio įstatymo. Tam trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Ryšių reguliavimo tarnyba turės aprobuoti žalingo interneto turinio, darančio neigiamą poveikį nepilnamečiams, filtravimo priemonių įdiegimą ir veikimą. Tarnyba taip pat turės parengti ir pateikti Vyriausybei tvirtinti prieigos prie viešųjų kompiuterių tinklų (interneto) vietose privalomų filtravimo priemonių naudojimo tvarką.

Siekiant, kad informacinių ir ryšių technologijų reguliavimą atliktų viena kompetentinga institucija, nustatoma, kad už minėto įstatymo priežiūrą bus atsakinga Ryšių reguliavimo tarnyba. Iki šiol tai buvo pavesta Informacinės visuomenės plėtros komitetui prie Susisiekimo ministerijos.

Pavedamos funkcijos leis Ryšių reguliavimo tarnybai sistemingai ir efektyviai kontroliuoti viešo naudojimo kompiuterių tinkluose skelbiamą informaciją bei prižiūrėti ribojamos viešosios informacijos platinimą.

Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informaciją ir fotoinformaciją be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.