„Sony PlayStation Network“ atsigauna

Nuo šių metų balandžio 20 dienos trukęs košmaras, kuomet „PlayStation Network“ patyrė įsilaužėlių ataką, baigėsi. Nuo vakar dienos, atnaujinus programinę įrangą (angl. firmware), visi „Sony PlayStation Network“ vartotojai ir vėl gali prisijungti prie tinklo. 

Pirmieji „Sony 3.61“ programinės įrangos atnaujinimai prasidėjo jau šį savaitgalį, o pirmieji laimingieji buvo Šiaurės Amerikos gyventojai, vėliau buvo pareita ir prie visos Europos. Šiuo metu tokia laimė suteikta visiems žaidėjams. Tačiau „Sony“ teigė, jog į senąsias vėžias programinė įranga turėtų būti sugrąžinta gegužės 31 dieną.

Iki šiol vis dar neaišku, kas organizavo ataką, kurios metu buvo pavogta apie 100 mln. „PSN“ vartotojų duomenų. Būtent tai privertė kompaniją visiškai pertvarkyti savo saugumo sistemą. Kaip pagrindinius kaltinamuosius „Sony“ įvardijo „Anonymous“ grupuotę, tačiau ši ir toliau neigia bet kokius kaltinimus.

Bendrovė „Sony“ puikiai supranta, kad atsiras labai daug vartotojų, kuriems du nemokami žaidimai nesuteiks pasitenkinimo. Todėl visiems PSN vartotojams metams bus organizuota nemokama personalinė apsauga nuo įsilaužėlių „All Clear ID plus“. Jeigu asmeninė informacija apie vartotojus visgi bus pavogta, „Sony“ nedelsdama apie tai praneš ir pasiūlys savo specialistų paslaugas, o draudimas sieks 1 mln. dolerių.