Ispanijos inžinieriai sukūrė elektrinio motociklo prototipą

Madrido Karloso III universiteto inžinieriai sukūrė elektrinio motociklo prototipą, kuris neseniai dalyvavo pirmajame tokių motociklų pasauliniame čempionate.

Projektas „e-Moto“ buvo pradėtas ir vystomas „LGN Tech Design“ bendrovės, „pumpurinės“ (angl. spin-off) įmonės, kuri tyrimus pradėjo Madrido Karloso III universitete. „Technologija, kurią mes ėmėme vystyti, yra sukurta platformos, skirtos lenktyniniams motociklams modeliuoti, analizuoti ir tobulinti“, – sakė profesorius Chuanas Karlosas Garcia Prada.

Ši transporto priemonė buvo sumanyta kaip visiškai elektrinis motociklas. Jo baterijų įkrovimo sistema yra labai panaši į naudojamą automobiliuose. Motociklo svoris 145 kg. Maksimali variklio galia prilygsta 95 arklio jėgoms. Įdiegta sistema pasižymi baterijų įkrovimo galimybe stabdant.

Pirmasis prototipas, pasak jo kūrėjų, tai elektrinių motociklų kūrimo pradžia. Šios transporto priemonės skiriasi nuo dabartinių elektrinių motociklų, kurie yra daugiausia motorolerių tipo.

Palyginti su įprastiniais, elektrinis motociklas turi daug pranašumų. „Pagrindinis dalykas, kuris yra svarbus visuomenei, – tai išmetamųjų dujų nebuvimas bei žymus triukšmo ir vibracijos sumažinimas“, – aiškina Chuanas Karlosas Garcia Prada.

Apibendrinant galima sakyti, kad tai yra projektas, bandantis panaudoti šiandienos technologijas ir kuriantis naują nekenksmingą gamtai ateitį.