Kuriamas robotas, Saulės energijai perduoti

Japonai ir toliau stebina savo išradimais ir robotais. Šį kartą mokslininkai kuria robotą, kuris Saulės energiją tiektų tiesiai į Žemę. Robotas, kuris, kaip manoma bus pastatytas Mėnulyje, mikrobangų arba lazerio pavidalu Saulės energiją perduos į ant Žemės esančias priėmimo stotis.

Japonijos statybų kompanijos „Shimizu“ mokslinių tyrimų skyrius ketina daugiau nei 7 kilometrų ilgio ir daugiau nei 3 kilometrų pločio Saulės baterijų lauką ištiesti palei Mėnulio pusiaują. Taip pat ketinama įrengti 13 kilometrų ilgio „čiuptuvėlius“, kurie bus skirti energijai perduoti.

Projekto įgyvendintojai teigia, kad tokiu būdu bus išvengta blogų orų tikimybės, nes tai dažnas atvejis, jei Saulės baterijos yra įrengtos Žemėje. Taip pat tikimasi, kad projektas padės aprūpinti Žemę jai reikalingu energijos kiekiu.

Ketinama į Mėnulį siųsti astronautus, kurie padedami orbitų išlygintų „Shimizu“ mokslininkų sukurtą paviršių. Japonijos kompanija taip pat teigė, kad projektui užbaigti jie Mėnulyje ras visko, ko reikia: esą iš dirvožemio galima pasigaminti deguonies, vandens, keramikos ir net betono. Taip pat planuojama konstruoti geležinkelio liniją, kad būtų galima nusiųsti medžiagas, reikalingas projekto palaikymo tikslams.