M. Zuckerbergo bendraklasiai nebesiteis su „Facebook“

Broliai dvyniai Taileris ir Kameronas Vinklvosai bei jų verslo partneris Divya Narenda atsisakė turėtų pretenzijų „Facebook“ ir Markui Zuckerbergui.

Pasitarę ieškovai nusprendė atsisakyti idėjos pateikti apeliaciją teismui, kuris anksčiau atmetė jų pretenzijas. Taigi, septynerius metus trukęs procesas, tapęs filmo „Socialinis tinklas“ (angl. Social Network) įkvėpimu, baigėsi.

„Mes jau senokai manėme, jog šis reikalas baigtas, todėl galime tik pasidžiaugti, jog priešininkai pagaliau su tuo sutiko“, – sprendimą komentavo „Facebook“ administracija.

2003 m. lapkritį T. ir K. Vinklvosai bei D. Narenda pasamdė M. Zuckerbergą naujam projektui „Garvard Connection“, kuris turėjo suvienyti Harvardo universiteto studentus. Darbo metu M. Zuckerbergui kilo mintis sukurti „Facebook“ tinklą, tad jis nutraukė vykdomą projektą ir 2004 metais pristatė nuosavą projektą. Buvę partneriai pamanė, jog M. Zuckerbergas pavogė jų idėją ir padavė jį į teismą.

2008 metų balandį abi šalys sutarė, jog T. ir K. Vinklvosai bei D. Narenda, tuo metu įgyvendinantys projektą „ConnectU“, gaus „Facebook“ akcijų dalį už 45 mln. dol. bei 20 mln. grynųjų.

Visgi ieškovai pareiškė, jog „Facebook“ administracija nuslėpė nuo jų realią akcijų kainą ir padidino kompanijos vertę, o tai leido T. ir K. Vinklvosams bei D. Narendai įsigyti kur kas mažesnę dalį, nei jie būtų galėję. Tačiau M. Cukerbergas ir jo atstovai teigė, jog broliai patys apsiskaičiavo, nes neatliko išsamios ir tikslios rinkos analizės.  

„Facebook“ – populiariausias socialinis tinklas pasaulyje. Juo naudojasi apie 700 mln. žmonių.