Klaviatūra, naudojanti saulės energiją

Saulė yra didžiausias mums prieinamas energijos šaltinis. Vien per vieną valandą gaunamos saulės energijos kiekis viršija tai, ką 6,8 mlrd. žmonių suvartoja per metus. Suvokdamas, koks galingas energijos šaltinis yra saulė, Charlesas Frittsas 1883 metais sukonstravo pirmuosius saulės šviesos elementus. Nuo tada saulės energija nedingsta iš visuomenės akiračio ir vis dažniau daro įtaką mūsų kasdieniam gyvenimui.

„Logitech“ sukūrė pirmąją pasaulyje klaviatūrą „Wireless Solar Keyboard K750“, maitinamą saulės šviesos energija. Bendrovės inžinieriai taip pat suskaičiavo ir pateikė faktų apie saulės šviesos energiją, kurie atskleidė, ką nepaprasto galėtume nuveikti su energija, kurią sutaupytume pakeitę klaviatūras.
Pirmiausia, jeigu visas pasaulis naudotų „Logitech Wireless Solar Keyboard K750“, kiekvienais metais būtų sutaupyta 828 milijonų AA tipo elementų, o sutaupytos elektros energijos kiekvienais metais pakaktų apšviesti beveik keturiems Eifelio bokštams.
Jeigu visas pasaulis reikalingą energiją gautų iš saulės per saulės šviesos elementus, jais reikėtų padengti tik 0,3 procento visų žemynų ploto, kad būtų patenkinti visi mūsų elektros energijos poreikiai.
„Logitech Wireless Solar Keyboard K750“ įkrauna savo akumuliatorius esant bet kokiai šviesai – tiesioginiams saulės spinduliams ar išsklaidytai šviesai. Visiškai įkrovus akumuliatorius, klaviatūra galima naudotis mažiausiai 3 mėnesius visiškoje tamsoje.

Štai tokie įdomūs faktai, kaip sutaupyti ir gelbėti pasaulį.