„Firefox 6“ ir „Firefox 7“ bus išleistos dar šiais metais

Lenktyniaudami dėl „geriausios naršyklės“ titulo, „Firefox“, „Chrome“ ir „Internet Explorer“ kūrėjai nepaliaujamai stengiasi išleisti kuo naujesnes savo produktų versijas. Vienas motyvų akivaizdus – žmonės linkę manyti, jog kuo versija naujesnė, tuo ji greičiau veikia ir apskritai geresnė.

„Firefox“ per septynerius savo gyvavimo metus išleido 4 stabilias versijas, o visai neseniai pasirodė ir penktoji. Pastaruoju metu „Firefox“ strateginiai planai verčiasi aukštyn kojomis. Oficialiai žinoma, jog šiuo metu kuriamos „Firefox 6“ bei „Firefox 7“ ir pagal dabartinius planus, jos turėtų būti išleistos dar šiemet. Natūralu, jog rimtesnių patobulinimų jose įdiegti niekas nespės, tačiau kai kurie smulkesni atnaujinimai ir klaidų korekcijos bus įtrauktos – kaip ir anksčiau tai buvo daroma su visais „Firefox“ atnaujinimais (iki 4 versijos imtinai).

Naudotojai jau dabar gali parsisiųsti ir išmėginti kasdien atnaujinamas bandomąsias „Firefox 6“ bei „Firefox 7“ versijas. Tiesa, būtina prisiminti, jog šių programų stabilumo kūrėjai kol kas negarantuoja, taip pat jos kol kas dar nesuderinamos su daugeliu „Firefox“ įskiepių (angl. extensions) ir papildinių (angl. add-ons).