Naujasis „Mobotix“ stebėjimo modulis siūlo unikalų apsaugos sprendimą

Didelės raiškos IP vaizdo sistemų gamintoja „Mobotix“ pristatė naujovę apsaugos sprendimų srityje – iš dviejų kamerų susidedantį stebėjimo modulį „Mobotix D14 DualDome“, kurių bendra raiška siekia net 6,2 mln. taškų. Naujasis vandeniui ir smūgiams atsparus modulis suteikia unikalias galimybes stebėti aplinką, be to, išsiskiria savo įvairiapusiškumu ir patikimumu.

Modulyje „Mobotix D14 DualDome“ naudojamos vaizdo kameros yra aprūpintos plačiakampiais objektyvais ir skaitmenine vaizdo didinimo funkcija, todėl tuo pačiu metu jomis galima stebėti didelę erdvę ir pasirinktą vietą joje, pavyzdžiui, visą kambarį ir priartintą vaizdą prie jo durų. Jei abi kameros naudoja plačiakampius objektyvus, modulis leidžia iš karto matyti vaizdą 180 laipsnių kampu.

Vietoje įprastų kamerų panaudojus dienos ir nakties režimu veikiančias kameras, šį modulį galima naudoti kaip ištisą parą nepriekaištingai galintį veikti apsaugos sprendimą. „Mobotix D14 DualDome“ taip pat turi judesio jutiklį, todėl užfiksavęs judėjimą patalpoje, modulis įjungs automatinį vaizdo įrašymą ir išsiųs įspėjimą el. paštu ar per interneto pokalbių programą. Kadangi modulis palaiko dvipusio ryšio galimybę, atsiliepus į jo skambutį bus galima klausytis garso iš stebimosios patalpos bei kalbėtis su joje esančiais žmonėmis.

Naujame „Mobotix“ produkte integruota vaizdo įrašymo funkcija leidžia išsaugoti iki 64 GB vaizdo medžiagos, todėl jo nereikia jungti prie kompiuterio. Vaizdo medžiagai prireikus papildomos vietos, prie modulio galima prijungti išorinę laikmeną ir jo atmintinę išplėsti iki kelių terabaitų.

„Mobotix D14 DualDome“ nenaudojamos judančios dalys, modulio nereikia aušinti, todėl jis vartoja mažiau elektros energijos, o jo patikimumas yra didesnis negu kitų panašių apsaugos sprendimų. Įrenginio korpusas suprojektuotas taip, kad atlaikytų išorės smūgius ir nepraleistų drėgmės.

Palyginti su ankstesniąja versija, naujasis „Mobotix D14 DualDome“ dabar turi USB ir MxBus jungtis, kurios leidžia prijungti papildomą įrangą (GPS ar RS232). Naujas spartesnis modulio procesorius užtikrina didesnę kadrų kaitą, o vieno kadro dydis gali siekti iki 6 mln. taškų. Į modulį integruotas mikrofonas ir garsiakalbis yra aprūpinti naujomis garso funkcijomis, kurios panaikina aidą.