ESET pristatė penktosios kartos antivirusinės įrangos sistemas „ESET NOD32 Antivirus 5“ ir „ESET Smart Security 5“

Pasaulinė saugumo sprendimų kūrėja ESET pristatė naują, penktos kartos antivirusinę programą „ESET NOD32 Antivirus 5“ ir saugumo priemonių paketą „ESET Smart Security 5“. Namų vartotojai Lietuvoje jau gali išmėginti pažangiomis grėsmių sekimo technologijomis ir apsaugos savybėmis išsiskiriančias ESET antivirusines programas, kurios pirmą kartą išleistos lietuvių kalba.

„ESET Smart Security 5“ ir „ESET NOD32 Antivirus 5“ siūlo naujas patobulintas savybes. Pagrindinės jų – apsaugos nuo grėsmių technologija „ESET Live Grid“, išorinių laikmenų kontrolės funkcija, tėvų kontrolės funkcija (tik „ESET Smart Security 5“), įsibrovimų prevencijos sistema (HIPS) ir žaidimams skirtas režimas.

ESET atnaujino grėsmių stebėjimo sistemą „ThreatSense.Net“, kuri penktosios kartos versijoje vadinama „ESET Live Grid“. Ši sistema sparčiau skenuos duomenis sudarydama „saugių“ duomenų bazę. O unikali debesų technologija „ESET Cloud–Powered Reputation“ leis preciziškai ir greitai nustatyti užkrėstus bei kenkėjų nepažeistus duomenis.

Pastarųjų mėnesių ESET virusų ir kenkėjiškų programų statistika atskleidžia, jog grėsmės sparčiausiai plinta per išorines laikmenas, kaip, pavyzdžiui, USB atmintines ar kompaktinius diskus. Penktojoje ESET saugumo sprendimų versijoje atnaujinta išorinių laikmenų kontrolės funkcija automatiškai nuskenuos išorinių laikmenų turinį, taip pat blokuos ar leis prijungti laikmenas, atsižvelgdama į jų parametrus – tipą, gamintoją, dydį bei paskirtį – ar duomenis galima tik nuskaityti ar nuskaityti ir įrašyti į kompiuterį. Be to, šios funkcijos parametrus galima pritaikyti kiekvienam vartotojui ar vartotojų grupei atskirai.

Naujosios ESET saugumo sprendimų versijos suteiks vartotojams patogesnę, aiškia ir lengvai valdomą grafinę vartotojo sąsają lietuvių kalba. Penktoji „ESET Smart Security 5“ versija pasiūlys tėvų kontrolės funkciją, kuri leis blokuoti potencialiai kenksmingas interneto svetaines, tai pat sustiprintą apsaugą nuo brukalo. O kompiuterinių žaidimų mėgėjai neliks abejingi specialiam žaidimų režimui, kuris netrikdys žaidimo metu, apsaugos nuo erzinančių iššokančių langų, taupys sistemos resursus ir taip pagerins žaidimo galimybes.

Pažangi įsibrovimo prevencijos programa (HIPS) užkirs kelią mėginimams įsilaužti į kompiuterį, leis pažengusiems vartotojams stebėti sistemoje ar atskiroje jos dalyje vykstančius procesus, nustatyti prevenciją programoms ar dokumentams.