Robotai mokys užsienio kalbos

Viena Japonijos kompanija sukūrė robotus, kurie gali bendrauti su žmonėmis anglų kalba. Jų paskirtis – mokyti studentus anglų kalbos.

Kūrėjų teigimu, robotas su žmogumi bendraus virtualiai, t. y.  jį matysite kompiuterio ekrane, o bendrausite naudodamiesi mikrofonu ir garso kolonėlėmis . Jis atrodys kaip žmogus, šypsosis, pyks, pakels rankas, atsisės ir atliks kitus mums įprastus žmogiškus judesius.

Norėdami pabendrauti su robotu turėsite prisijungti prie internetinės svetainės (kaina 9 svarai). Besimokantys galės pasirinkti kalbos lygį, o robotas ne tik atsakinės į klausimus, bet ir pasakys jūsų tarties klaidas, o visas dialogas matysis kompiuterio ekrane.

Kūrėjai mano, jog šie robotai taps labai populiarūs, nes Japonijoje anglų kalbos kursai kainuoja išties daug, taigi negalintys sau to leisti rinksis šią alternatyvą. Tai ir labai patogu, nes nereikia niekur keliauti, užtenka patogiai įsitaisyti namuose su arbatos puodeliu.Kol kas virtualūs pašnekovai moka kalbėti, tik anglų kalba, tačiau kūrėjai tikisi, jog ateityje robotai taps daugiakalbiai.