Parodoje „Miestas. Nekilnojamasis turtas“ – įvairovė ir nestandartiniai pasiūlymai ieškantiems būsto

Spalio 7–8 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje 10–oje parodoje „Miestas. Nekilnojamasis turtas 2011“ lankytojai ras didelę būstų pasiūlą ir daugybę projektavimo bei harmoningos aplinkos kūrimo idėjų bei galės susipažinti su specialistų įžvalgomis apie nekilnojamojo turto rinkos tendencijas, apie tai, kaip, kada ir kur pirkti būstą.

Parodoje bus galima rasti įvairiausių būstų pasiūlą – nuo nedidelių ekonomiškų butukų iki prabangių apartamentų gamtos apsuptyje, nes čia dalyvaus visos pagrindinės mūsų šalies nekilnojamojo turto plėtros bendrovės bei agentūros, kurios supažindins su naujausiais savo projektais.

„Lankytojai čia galės susirinkti daugybę informacijos apie įvairiose Vilniaus vietose bei visoje Lietuvoje statomus namus ir sužinoti būstų kainas bei būstų finansavimo galimybes. Ypač patraukli naujiena laukia ieškančiųjų nestandartinių pasiūlymų – pirmą kartą parodoje bus pristatomi išskirtiniai ir finansiškai patrauklūs „loftų“ projektai“, – sako LITEXPO direktoriaus pavaduotoja Kristina Pladienė.

Pirmą kartą parodoje lankytojai galės išsamiau sužinoti apie vis labiau populiarėjančias gyvenamąsias erdves – „loftus“, kurie įrengiami buvusių gamyklų ar fabrikų patalpose. Vilniaus dizaino kolegijos stende bus galima susipažinti su „loftų“ atsiradimo istorija, su garsiausiais pasaulyje „loftų“ kvartalais, jų interjerais, stilingomis žymių menininkų dirbtuvėmis. Kolegijos interjero specialistai konsultuos kaip suvaldyti „loftų“ erdvę ir originaliai bei nebrangiai juos įrengti. Parodoje bus pristatytas ir pradėtas įgyvendinti naujas projektas LOFT TOWN. Buvusios sostinės „Kuro aparatūros“ gamyklos patalpose pradedami įrenginėti trijų skirtingų tipų būstai – butai, „loftai“ ir studijos – gyvenamosios, darbui bei kūrybai pritaikytos erdvės. Pastato viduje bus įrengtas kiemas su atviru dangumi, rekreacine zona.

Parodoje dalyvausiančio nekilnojamojo turto skelbimų portalo DOMOPLIUS.LT projekto vadovas Evaldas Narbuntovičius pastebi, kad įvairėjanti ir gausėjanti būstų pasiūla rodo, jog naujų butų rinka atsigauna ir pastaruoju metu vis daugiau parduodama nekilnojamojo turto objektų, kurie yra statyti nuo 2010 m. , o dominuoja, be abejo, Vilniaus miestas.

„Atsižvelgiant į didėjantį skelbimų skaičių, galime teigti, kad naujų butų rinka atsigauna. Šalies ekonomika palaipsniui stabilizuojasi, todėl gyventojai pradeda galvoti apie naują būstą ir į ateitį žvelgti optimistiškiau. Tai jaučiame ir iš pagausėjusių portalo lankytojų, kurie dažniau pradeda ieškoti naujos statybos būsto“, – teigia DOMOPLIUS.LT projekto vadovas. Pasak jo, sprogęs nekilnojamojo turto burbulas atsijojo ne itin patikimus nekilnojamojo turto vystytojus, todėl rinka stabilizavosi. „Tikėtina, kad rinkoje liko patikimos nekilnojamojo turto vystymo bendrovės, kurios kruopščiai ir nuosekliai įgyvendina dabartinius ir planuoja naujus projektus. Tą pamažu supranta ir naujo būsto ieškantys gyventojai“, – sako E. Narbuntovičius.

Kartu su paroda „Miestas. Nekilnojamasis turtas 2011“ tradiciškai vyks 4–asis investicijų forumas „Vilnius Invest“, kuriame laukiami visi, norintys susipažinti su investuotojo pradžiamoksliu ir siekiantys išmokti racionaliai valdyti savo finansus. Forume specialistai diskutuos daugeliu aktualių temų, aptars naujausias finansų rinkos tendencijas, pasaulio ekonomikos atsigavimo įtaką Lietuvos namų ūkiams.

Šalia įsikurs tematiškai parodą ir forumą papildantis, verslumą skatinantis renginys – „Versli Lietuva“. Jame savo patirtimi ir žiniomis dalinsis įvairių sričių specialistai, sėkmės sulaukę verslininkai, verslo konsultantai ir kt. Čia lankytojai galės susipažinti su visais verslo kūrimo ir vystymo aspektais – verslo idėja, mokesčiais, verslo registravimu ir patentavimu, verslo plėtra ir galimybėmis gauti ES finansinę paramą, verslo galimybėmis kaime, verslo informacija ir kt.

Paroda „Miestas. Nekilnojamasis turtas 2011“, investicijų forumas „Vilnius Invest“ ir renginys „Versli Lietuva“ vyks LITEXPO 5–oje salėje spalio 7 d. nuo 10 iki 18 val., spalio 8 d. – nuo 10 iki 17 val. Įėjimas į parodą ir abu renginius nemokamas.