VGTU Elektronikos fakulteto studentai pirmieji dalyvaus pasauliniame programuotojų konkurse

Pirmą kartą Lietuvos atstovai varžysis su viso pasaulio jaunaisiais programuotojais „IEEE Xtreme Programming Competition“ konkurse, kuriame Lietuvai atstovaus keturios VGTU Elektronikos fakulteto studentų komandos. Varžybos prasidės 3 val. nakties spalio 22 d. ir be pertraukos truks net 24 valandas. 

Jaunieji VGTU programuotojai per duotą laiką turės galimybę išspręsti iki 20 programavimo užduočių. Daugiausiai užduočių išsprendusi komanda bus apdovanota galimybe nemokamai aplankyti bet kurioje pasaulio vietoje vyksiantį IEEE renginį.

„VGTU studentai pirmieji Lietuvoje 2002 metais įsiliejo į IEEE veiklą ir įkūrė VGTU studentų padalinį. Narystė IEEE draugijoje suteikia galimybę naudotis didžiausiais informaciniais ištekliais technologijų srityje, laiku gauti specialistų pagalbą ar konsultaciją, dalintis naujausiomis ir aktualiomis mokslo ir studijų žiniomis su viso pasaulio kolegomis. „IEEE Xtreme Programming Competition“ konkursas leidžia studentams išbandyti savo jėgas bei pasižymėti kaip vieniems geriausių būsimųjų programuotojų pasaulyje“, – teigia IEEE Lietuvos skyriaus vadovas VGTU prof. Dalius Navakauskas.

„IEEE Xtreme Programming Competition“ konkursą jau penktą kartą organizuoja pasaulinis elektros ir elektronikos inžinierių institutas (angl. IEEE). Tai didžiausia pasaulyje profesionalų draugija, spartinanti technologijos pažangą žmonijos naudai. IEEE skelbia technikos žurnalus, remia konferencijas, kuria technologijų standartus ir remia daugiau nei 400 tūkstančių organizacijos narių profesinius interesus.