Londone baigėsi saugumo konferencija „ATM Security 2011“

Š. m. spalio 18–19 dienomis Londone vyko tarptautinė konferencija „ATM Security 2011“, skirta bankomatų bei savitarnos įrenginių saugumo klausimams. Šiųmetis renginys išsiskyrė dalyvių geografija – į konferenciją susirinko stambiausi bankinių technologijų gamintojai bei programinių sprendimų kūrėjai ne tik iš Europos valstybių, bet ir iš Kanados, Australijos, Nigerijos, Japonijos, Vietnamo ir kt. Organizacijos EAST (angl. European ATM Security Team) duomenimis, pirmąjį 2011 metų pusmetį dėl nusikaltimų, susijusių su bankomatais, Europoje patirta 112 mln. eurų nuostolių. Taigi, savitarnos įrenginių apsauga aktuali daugeliui.

Inovatyvius apsaugos sprendimus konferencijoje pristatė tarptautinei įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausanti bankinių technologijų bendrovė BS/2. Didžiausio susidomėjimo sulaukė jos sukurta vaizdo stebėjimo sistema „ATMeye.iQ“, kuri užtikrina nuotolinį vaizdo monitoringą ir visapusišką centralizuotą savitarnos įrangos valdymą. BS/2 stende buvo galima ne tik išgirsti specialistų komentarų, bet ir savo akimis išvysti, kaip veikia šis modernus sprendimas.

Anot BS/2 pardavimo vadybininko Sauliaus Kancerevyčiaus, pasaulyje augant bankomatų skaičiui, didėja ir susidomėjimas savitarnos įrenginių apsauga.

„Intensyviai naudojami savitarnos įrenginiai reikalauja išskirtinės apsaugos. Mūsų bendrovės pristatyta sistema „ATMeye.iQ – unikali tuo, jog ją galima diegti į bet kurio gamintojo daugiafunkcę savitarnos įrangą ir IT sistemos tinklą bei prijungti prie jų neribotą vartotojų bei įrangos skaičių“, – komentavo S. Kancerevyčius.

Be „ATMeye.iQ“, BS/2 specialistai renginio dalyvius supažindino su automatiniams seifams skirtu sprendimu „SmartSafe.iQ“, verslo procesų automatizavimo produktu „Service Desk.iQ ir kt. produktais.

Kasmetę „ATM Security 2011“ konferenciją organizuoja Bankomatų pramonės asociacija (angl. ATM Industry Association, ATMIA) bei mažmeninės bankininkystės rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė RBR (angl. Retail Banking Research).