Pradedantieji verslą DNB banke kaupiamąsias sąskaitas atsidarys internetu

Didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei priklausantis DNB bankas tapo pirmuoju ir šiuo metu vieninteliu šalies rinkoje atvėrusiu galimybę registruojant įmonę internetu, atsidaryti kaupiamąją sąskaitą ir suformuoti įstatinį kapitalą elektroniniu būdu.

Beveik 25 proc. šiemet įsteigtų juridinių asmenų Juridinių asmenų registre buvo užregistruota elektroniniu būdu – iš maždaug 8,4 tūkst. naujų juridinių asmenų elektroninį registravimo būdą rinkosi apie 2 tūkst. Neberibojant uždarųjų akcinių bendrovių steigėjų skaičiaus bei tokią galimybę suteikus kitų teisinių formų juridiniams asmenims, elektroniniu būdu steigiamų juridinių asmenų dalis šalyje nuolat didėja.

Pasak DNB banko Produktų plėtros departamento vadovo Evaldo Ruzgio, registruojantys įmonę (su privalomu įstatiniu kapitalu) elektroniniu būdu kaupiamosios sąskaitos sutartį gali sudaryti neatvykę į banką.

„Įmonės steigėjui užpildžius elektroninę paraišką, banko darbuotojas tą pačią darbo dieną parengia kaupiamosios sąskaitos sutartį, pasirašo ją elektroniniu parašu ir išsiunčia tai padaryti verslininkui. Jam vėliau tereikia atvykti į banką dėl kaupiamosios sąskaitos performinimo į atsiskaitomąją“, - sakė E. Ruzgys.

Galimybė elektroniniu būdu sutvarkyti kaupiamosios sąskaitos atidarymo formalumus tai tik viena iš DNB banko paslaugų pradedantiems savo verslą – specialiai jiems skirti ir kiti finansiniai sprendimai.

Kiekvienam naujai įregistruotam juridiniam asmeniui metus laiko DNB bankas netaiko mokesčio už pavedimus, atidaro sąskaitą nemokamai, ir dovanoja verslo mokėjimo kortelę. Be to, kiekvienam  juridiniam asmeniui priskiriamas asmeninis vadybininkas padedantis rasti geriausiai jo finansinius poreikius atitinkančius sprendimus.

DNB bankas priklauso didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei ir Lietuvoje teikia bankines paslaugas 685 tūkst. individualių bei verslo klientų.