Per Ūkio banką pirmosios draudimo išmokos Kauno apskrities įmones pasieks jau artimiausiomis dienomis

Ūkio bankas gruodžio 12 d. pasirašė mokėjimo paslaugų sutartį su VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“, kuria remiantis Ūkio bankui vėliausiai iki gruodžio 19 d. bus perduota informacija apie indėlių draudimo išmokas įmonėms, buvusioms AB banko SNORAS indėlininkėms Kauno apskrityje. Iškart po to bus pradėtos mokėti įmonėms priklausančios išmokos. Valstybės draudžiama indėlio suma siekia iki 345 280 tūkst. litų.

„Pasirašę šią sutartį, netrukus galėsime pradėti mokėti draudimo išmokas įmonėms Kauno apskrityje. Pirmosios išmokos bus pervestos iškart, kai tik gausime informaciją ir tam skirtas lėšas. Tikimės, kad jos mus pasieks dar šią savaitę. Norime, kad šis procesas būtų kuo spartesnis ir sklandesnis, todėl kviečiame visas Kauno apskrities įmones, kurioms priklauso indėlių draudimo išmoka, kreiptis į bet kurį Ūkio banko padalinį visoje Lietuvoje. Įmonės, kurios jau pateikė prašymus, išmokų sulauks artimiausiu metu“, – sakė Ūkio banko Valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis.

Tam, kad lėšų grąžinimas juridiniams asmenims vyktų kuo operatyviau ir sklandžiau, Ūkio bankas kviečia įmonių vadovus ar jų įgaliotus asmenis kreiptis į artimiausią AB Ūkio banko skyrių atsidaryti banko sąskaitą ir užpildyti prašymą dėl indėlių draudimo pervedimo į banko sąskaitą AB Ūkio banke. Dokumentų sąrašą, kuris reikalingas norint atidaryti įmonės sąskaitą Ūkio banke, galima surasti svetainėje www.ub.lt. Įmonės, kurios yra Ūkio banko klientės, savo prašymus gali pateikti tiesiog per elektroninės bankininkystės sistemą Eta banką.

Ūkio banke veikia specialus telefono numeris buvusiems SNORO banko klientams: norintys pasikonsultuoti dėl draudimo išmokų, kviečiami skambinti numeriu Kaune 8 (37) 787 655. Įmones taip pat gali registruotis el. paštu draudimoismokos@ub.lt. Su užsiregistravusiomis įmonėmis susisieks Ūkio banko darbuotojai.

Draudimo išmokos gyventojams, laikiusiems lėšas AB banke SNORAS, bus mokamos per AB SEB banką. Privatūs Ūkio bankas klientai, kuriems priklauso draudiminė išmoka, gali gauti išmoką į savo sąskaitą, esančią Ūkio banke. Savo sąskaitos numerį privatūs klientai gali sužinoti bet kuriame Ūkio banko filiale ar skyriuje arba paskambinę nemokama linija 8 800 10007.  Gyventojai, kurie  nėra Ūkio banko klientai, gali kreiptis į artimiausią Ūkio banko skyrių ir atsidaryti banko sąskaitą.

Ūkio banko skyriuose visoje Lietuvoje buvusiems SNORO klientams suteikiama visapusiška informacija apie indėlių susigrąžinimo tvarką, banko tarnautojai nemokamai padės užpildyti grąžinimo paraiškas.

Po SNORO banko veiklos sustabdymo naujų klientų Ūkio banke per savaitę sulaukiama vidutiniškai 3,5 karto daugiau negu įprastai. Daugiausiai klientai kreipiasi prašydami atidaryti banko sąskaitas, išduoti mokėjimo korteles ir pageidaudami naudotis elektroninės bankininkystės paslauga Eta banku. Naujai ateinantiems verslo klientams šiuo metu yra aktualiausi greiti finansavimo sprendimai, kurie leistų kiek įmanoma greičiau stabilizuoti ir išlaikyti įmonės veiklą, todėl dažnai pasirenkama overdrafto paslauga.

Ūkio bankas yra pirmasis ir ilgiausiai dirbantis komercinis bankas Lietuvoje, jau 22–uosius metus teikiantis patikimas paslaugas 60 klientų aptarnavimo padalinių visoje Lietuvoje.