Ūkio bankas pervedė pirmąsias draudimo išmokas Kauno apskrities įmonėms

Ūkio bankas, iš VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ gavęs įmonių, buvusių AB banko SNORAS indėlininkių Kauno apskrityje, sąrašus bei pinigines lėšas, šiandien perves daugiau kaip pusę visų indėlių draudimo išmokų sumos. Iš viso Ūkio bankas draudimo išmokas perves 880 Kauno apskrities įmonių.

„Džiugu, kad tik antradienį pasirašę sutartį su VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“, jau nuo vakar galėjome pradėti apdoroti sąrašus įmonių, kurioms priklauso išmokos. Šiam darbui buvome iš anksto pasirengę, todėl jau šiandien nedelsdami pradėjome mokėti draudimo išmokas pirmosioms įmonėms, turinčioms sąskaitas Ūkio banke“, - sakė Ūkio banko Valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis.

Šiandien draudimo išmokos turėtų pasiekti apie 200 Kauno apskrities įmonių, buvusių SNORO indėlininkių. Kauno apskrityje Ūkio bankas draudimo išmokas perves iš viso 880 įmonių. Didžioji dauguma indėlininkų, kuriems draudimo išmokas perves Ūkio bankas, atgaus visą turėtą indėlio sumą. Valstybės draudžiama indėlio suma siekia iki 345 280 tūkst. litų.

Tam, kad lėšų grąžinimas juridiniams asmenims vyktų kuo operatyviau ir sklandžiau, Ūkio bankas kviečia įmonių vadovus ar jų įgaliotus asmenis kreiptis į artimiausią AB Ūkio banko skyrių atsidaryti banko sąskaitą ir užpildyti prašymą dėl indėlių draudimo pervedimo į banko sąskaitą AB Ūkio banke. Dokumentų sąrašą, kuris reikalingas norint atidaryti įmonės sąskaitą Ūkio banke, galima surasti svetainėje www.ub.lt. Įmonės, kurios yra Ūkio banko klientės, savo prašymus gali pateikti tiesiog per elektroninės bankininkystės sistemą Eta banką.

Ūkio bankas yra pirmasis komercinis bankas Lietuvoje, jau 22-uosius metus teikiantis patikimas paslaugas 60 klientų aptarnavimo padalinių visoje Lietuvoje.