Sostinės Katedros aikštėje – kalėdinė, kvepianti 4D Vilniaus pasaka

Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų metų Katedros aikštėje vilniečių ir miesto svečių lauks įspūdinga pasaka „Stebuklingos Kalėdos”. Sukurta 4D projekcija bus rodoma ant vieno didžiausių istorinių pastatų pačioje Vilniaus širdyje – ant Vilniaus Arkikatedros Bazilikos šoninės sienos, kuri ir taps pagrindu video projekcijoms.

„Panašūs projektai buvo įgyvendinti Niujorke, Londone. Rytų Europoje mes pirmieji tai rodysime. Tikimės sulaukti svečių ne tik iš tolimų Lietuvos kampelių, bet ir iš Rygos, Minsko, Varšuvos“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Miesto atsiradimo istorija, Jėzaus gimimas Betliejuje, lietuviškos pasakos ir tradiciniai tautiniai, kalėdiniai motyvai bus perteikiami inovatyvia projekcija ant pastato šono – iki šiol didžiausio ekrano Lietuvoje, kurio plotas siekia net 1 100 kv. m.

Projekciją kurianti „Gluk Media" komanda, manipuliuodama pastato detalėmis, sukurs optines iliuzijas. Katedra atgis ir taps nematytomis, įspūdingomis erdvėmis. Susirinkusieji aikštėje matys, kaip Katedra virsta senovine giria, Gedimino pilimi, Senamiesčio ar modernaus Vilniaus peizažu, auksinio medaus koriu, Betliejaus tvarteliu, senovine trobele, krištoliniais ledo rūmais ar žvaigždėtu dangumi.

Gausybe vaizdo efektų praturtinta projekcija visiems primins tikrąsias kalėdines vertybes ir krikščioniškąją šventės prigimtį. Pagal siužetinę liniją Katedros aikštėje pūs ir kalėdinis mandarinų,  ir cinamono kvapo vėjai.

Pasaka bus  rodoma Vilniaus Katedros aikštėje 18 kartų – nuo gruodžio 25 iki 30 dienos tris kartus per dieną – 17.00, 18.20 (laikas tarp Šv. Mišių) ir 20.00 val. Pasakos premjera – gruodžio 25 d. 17.00 val.