Nacionalinė Saugesnio interneto vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų konferencija

Vasario 7 d. 9.30 val. minint pasaulinę Saugesnio interneto dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyks nacionalinė Saugesnio interneto vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų konferencija „Saugiai atskleiskime ir pažinkime skaitmeninį pasaulį kartu!“, kuriame saugesnio interneto tema bus kalbama su vaikais, jaunimu, suaugusiais.

Šių metų Saugesnio interneto projekto pagrindinis siekis – skatinti visų kartų atstovus drauge mokytis naudotis internetu, kviesti įvairaus amžiaus žmones atrasti saugų skaitmeninį pasaulį kartu. Šiuolaikiniame žmonių gyvenime internetas – ypatinga erdvė, kur žmonės gali bendrauti ir mokytis vieni iš kitų – jaunimas gali išmokyti vyresniuosius naudotis technologijomis, vyresnieji – supažindinti jaunimą su galimomis interneto grėsmėmis, patarti, kaip jų išvengti, ir prisidėti sprendžiant kilusias problemas.

Renginyje planuojama sulaukti apie 300 dalyvių iš visos Lietuvos. Konferenciją atidarys Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ir Ryšių reguliavimo tarnybos direktorius Feliksas Dobrovolskis. Tyrimą „ES VAIKAI INTERNETE“ pristatys Mykolo Romerio universiteto doc. dr. Alfredas Laurinavičius.

Dalyvių laukia įvairios atrakcijos, pamokos saugesnio interneto tema, koncertuos grupė „G&G Sindikatas“.