Prahoje – mokymai, skirti bankomatų saugumo klausimams

Bankomatų ir jų paslaugomis besinaudojančių gyventojų skaičius nuolat auga. Tinklalapio liquid-nexxus.com skelbiamais duomenimis, 2015 metais pasaulyje bus apie 3 mln. bankomatų. Tačiau didėjantis jų skaičius reiškia, jog daugėja ir su bankomatais bei kita savitarnos įranga susijusių nusikaltimų, kurie sukelia rimtų problemų bei pridaro milžiniškos žalos.

Visos šios problemos š. m. kovo 5–6 dienomis bus gvildenamos Prahoje vyksiančiuose „ATM Security Training“ mokymuose. Juos rengia „LiquidNexxus“ drauge su Bankomatų pramonės asociacija ATMIA (angl. ATM Industry Association). Mokymuose dalyvaus bankų ir įmonių specialistai, atsakingi už savitarnos įrenginių apsaugą bei prevencijos strategijas, ir visi tie, kuriems vienas svarbiausių klausimų – minėtos įrangos naudotojų saugumas. Beje, tokius mokymus asociacija nuolat rengia įvairiuose pasaulio miestuose.

Drauge su kitais bankomatų saugumo ekspertais mokymuose patirtimi dalysis ir įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausančios bendrovės BS/2 Pardavimo departamento direktorius Paulius Bučelis bei Pardavimo ir konsultavimo skyriaus vadovas Denis Korobkov. Specialistų teigimu, „ATM Security Training“ tikslas – išsamiau supažindinti su šiandienos situacija ir suteikti galimybę pasidalyti sukaupta patirtimi.

„Tokiuose mokymuose paprastai aptariama, kaip tobulėja sukčiavimo metodai, kokių priemonių imtis susidūrus su jais ir kaip užkirsti nusikaltimams kelią. Bendrovė BS/2 bankomatų saugumui užtikrinti siūlo intelektinį vaizdo monitoringo ir konfliktų valdymo sprendimą „ATMeye.iQ“, apie kurį ketiname mokymuose papasakoti išsamiau. Šis programinis sprendimas padeda sumažinti sukčiavimo bei vandalizmo riziką ir išlaidas, skirtas spręsti su savitarnos įrangos naudotojais kylančius konfliktus“, – teigė D. Korobkov.

Mokymų metu daug dėmesio bus skirta ir konkrečių atvejų analizei: pristatomos kilusios problemos, nagrinėjamos jų priežastys bei pasekmės, aptariami galimi problemų sprendimo būdai. Renginio organizatoriai tikisi, jog mokymų dalyviai turės galimybę ne tik susidaryti bendrą vaizdą apie bankomatų saugumo situaciją pasaulyje, bet ir išgirs naudingų patarimų, sulauks atsakymų į iškilusius klausimus.

Plačiau apie BS/2 >>>

Plačiau apie renginį >>>