Sėkmingai įgyvendintas projektas padės plėsti „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ eksporto tinklą

2012 metų sausio mėnesį UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ baigė įgyvendinti dar 2010 metų balandžio mėnesį pradėtą projektą „UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ „HSecurity.IQ“ saugumo sprendimų eksporto plėtra, santr.: Hsecurity.IQExport“, projekto kodas Nr. VP2-2.1-ŪM-04-K-01-499.

Projekto tikslas buvo plėsti UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ eksporto tinklą ir įsitvirtinti užsienio rinkose plėtojant „HSecurity.IQ“ sprendimo eksportą. Įgyvendinant projektą buvo parengta eksporto plėtros strategija ir atliktas rinkos tyrimas, sukurtas rinkodaros priemonių kompleksas.

Projekto metu darbuotojai dalyvavo 8-iose tarptautinėse parodose (Olandijoje, Baltarusijoje, Azerbaidžane, Didžiojoje Britanijoje, Turkmėnistane), vyko į komandiruotes (Rusijoje, Kazachstane, Uzbekistane, Tadžikistane, Vokietijoje).

„Dalyvaudami specializuotose tarptautinėse parodose, užmezgėme kontaktų su potencialiais klientais ir verslo partneriais. Be to, įgyvendintas projektas leido padidinti UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ žinomumą užsienio rinkose. Taigi, telieka planuoti tolimesnius žingsnius ir plėtoti užmegztus ryšius“, – sakė Paulius Bučelis, projekto vadovas ir eksporto vadybininkas.

Tikimasi, kad įgyvendintas projektas suteiks įmonei konkurencinį pranašumą tarptautinėse rinkose, didins užsienio šalių pasitikėjimą ir kitomis Lietuvos įmonėmis, besiverčiančiomis panašia veikla.

Projektą rėmė Lietuvos Respublika ir iš dalies finansavo Europos Sąjunga (ES). Iš viso į projektą investuota per 400 tūkst. litų, iš kurių šiek tiek daugiau nei 282 tūkst. buvo skirti iš Europos regioninės plėtros fondo kaip parama pagal Lietuvos 2007–2013 metų ES struktūrinės paramos panaudojimo strategiją ir Ekonomikos augimo veiksmų programos priemonę „Naujos galimybės“.