„Restoje“ – modernūs namų ir biurų valdymo sprendimai

Š. m. balandžio 12–15 dienomis Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, vyks 19-oji tarptautinė statybos ir remonto paroda „Resta 2012“, kurioje savo produktus ir paslaugas pristatys 500 dalyvių iš Argentinos, Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Vokietijos bei, žinoma, Lietuvos. „Resta 2012“ – tai ne tik daugybė statybų ir remonto rinkos naujovių, bet ir specialistų konsultacijos, konferencijos bei seminarai, verslo kontaktų mugė.

Parodoje, kaip ir kasmet, dalyvaus ir Lietuvos bendrovė „Penki kontinentai“. Jos specialistai lankytojams pristatys modernias intelektinių pastatų („Smart Buildings“) sistemas: „Smart Office“ ir „Smart House“. Anot „Penkių kontinentų“ Intelektinių pastatų projektų skyriaus vadovo Vaidoto Bijūno, pristatydama „Smart Office“ sprendimus, įmonė akcentuos ne tik jų teikiamą patogumą, saugumą, bet ir maksimalias taupymo galimybes.

„Įsirengiant ar modernizuojant biurą, esminis dalykas – resursų taupymas. O „Smart Office“ leidžia tai daryti itin paprastai ir patogiai. Išmaniojo telefono, kompiuterio ar planšetės ekrane galima matyti (lentelės, grafiko pavidalu) visus automatiškai nuo visų biure esančių skaitiklių nuskaitytus duomenis apie suvartotą elektros energiją, šaltą ir karštą vandenį, dujas, šildymo resursus. Tai padeda stebėti ir planuoti jų sunaudojimą bei sutaupyti iki 50 proc. šildymo, iki 60 proc. apšvietimo, iki 40 proc. vėdinimo išlaidų“, – pasakojo V. Bijūnas.

„Taupymas prasideda nuo žinojimo“ – būtent šiuo principu vadovaujasi bendrovė, siūlydama „Smart Office“ sprendimus. Tai reiškia, jog norint taupyti išlaidas biure, pirmiausia reikia žinoti, kiek išteklių yra sunaudojama.

Be „Smart Office“, įmonės „Penki kontinentai“ ekspertai supažindins su „Smart House“ – intelektine sistema, leidžiančia valdyti gyvenamojo būsto šildymo, vėdinimo, saugos sistemas, garso ir vaizdo aparatūrą, buitinę techniką.

„Įsidiegus „Smart House“ sistemą, vienu universaliu nuotolinio valdymo pulteliu žmogus gali reguliuoti ir valdyti visus namus: įjungti ar išjungti bei reguliuoti šildymą, įjungti televizorių, garso aparatūrą, apšvietimą, atitraukti žaliuzes, atidaryti lauko vartus, stebėti įmontuotų vaizdo kamerų fiksuojamus vaizdus ir t. t.“, – teigė V. Bijūnas.

Beje, intelektinių pastatų sistemos jau diegiamos į buvusios kuro aparatūros gamyklos teritorijoje įgyvendinamą projektą „Loft Town“ – didžiausią loftų projektą ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Rytų Europoje.

Laukiame Jūsų parodoje „Resta 2012“, „Penkių kontinentų“ stende Nr. 3.46!

Plačiau apie intelektinius pastatus – http://www.smartbuildings.lt.

Plačiau apie parodą – www.litexpo.lt.

Plačiau apie „Penkis kontinentus“ – www.5ci.lt.