„Sharp“ pradėjo IGZO technologijos ekranų gamybą

Šaltinis: www.itbaze.lt

Japonijos kompanija „Sharp“ pradėjo gaminti naujo tipo IGZO ekranus – didesnio ryškumo, panašaus į OLED ekranų, tačiau pigesnius. Šiuo metu gaminami 7, 10 ir 32 colių IGZO ekranai.

Naujuose didelės raiškos ekranuose naudojami plonos plėvelės tranzistoriai, pagaminti iš indžio, galio ir cinko oksido. Tranzistorius sukūrė „Sharp“ specialistai kartu su kolegomis iš kompanijos „Semiconductor Energy Laboratory“.

Ekspertai mano, kad naujo tipo ekranai pirmiausia bus skirti naujos kartos „Apple“ įrenginiams.

IGZO ekranų energijos suvartojimas tik šiek tiek viršija OLED, AMOLED ir Super AMOLED charakteristikas. IGZO ekranai yra 25 proc. storesni, tačiau daug pigesni.

Naujo tipo vaizdo kokybei gerinti taikoma firminė skystųjų kristalų molekulių išlyginimo technologija UV2A. Ji jau pritaikyta „Sharp AQUOS“ televizoriuose.

Tačiau didžiausias IGZO ekranų pranašumas – mažesni tranzistoriai. Tai leidžia padidinti ekranų raišką. 32 colių ekrano raiška – 3840x2160 taškų, o jų tankis lygus 140 taškų coliui.

7 colių ekrano raiška – 800x1280 taškų, o tankis lygus 217 taškų coliui. 10 colių ekrano raiška – 2560x1600 taškų, arba 300 taškų coliui.