Indija pirmauja pagal siunčiamų brukalų kiekį

Šaltinis: www.itbaze.lt

Pirmąjį 2012 metų ketvirtį Indija tapo daugiausiai šlamštlaiškių platinančia šalimi pasaulyje, skelbia kompanija „Sophos“, užsiimanti informaciniu saugumu.

Nuo sausio iki kovo iš kompiuterių Indijoje išsiųsta 9,3 proc. visų brukalų, tuo tarpu iš kompiuterių JAV – 8,3 proc.. Anksčiau šioje srityje pirmavo JAV. 2011-ųjų pirmąjį ketvirtį iš šios šalies buvo siunčiama 13,7 proc. šlamštlaiškių – beveik dvigubai daugiau nei iš Indijos (7,1 proc.), kuri tuo metu užėmė antrąją vietą.

Daugiausiai brukalų siunčiančių valstybių reitinge toliau rikiuojasi Pietų Korėja (5,7 proc.), Indonezija (5 proc.) ir Rusija (5 proc.). Iš viso „Sophos“ išskyrė dvylika valstybių, siunčiančių daugiausiai nepageidaujamų laiškų, todėl sąrašas buvo pavadintas „purvinu tuzinu“. Šios šalys kartu siunčia 60 proc. visų šlamštlaiškių.

„Sophos“ teigia, kad palyginti su praėjusiais metais bendras nepageidaujamų laiškų srautas sumažėjo. Tai vyksta dėl to, kad nusikaltėliai ima suprasti „tradicinių“ brukalų neefektyvumą ir daugiau dėmesio skiria socialiniams tinklams. Vis dėlto laiškų su kenkėjiškomis programomis arba bandančių išvilioti iš vartotojų asmeninius duomenis padaugėjo.