„Apple“ savo televizorių išleis ne anksčiau kaip 2014 metais

Bendrovė „Apple“ gali išleisti savo prekės ženklo televizorių tik 2014 metais, nors jo pasirodymo kai kurie ekspertai laukė jau šiemet.

„Apple“ nedemonstruoja jokių ženklų, kad greitai išleis savo televizorių“, – sakė investicijų banko „JP Morgan“ analitikas Markas Moskowitzas. Analitikas mano, kad dabartinė rinkos situacija nepalanki šiemet pradėti prekybą „Apple“ televizoriais.

M. Moskowitzas kalba apie evoliucinį „Apple TV“ įrenginį, kurį prijungus prie televizoriaus galima žiūrėti filmus ir serialus, įsigytus interneto parduotuvėje „iTunes Store“. Ketvirtąjį 2011-ųjų ketvirtį „Apple“ pardavė 1,4 mln. tokių įrenginių.

Ekspertai jau seniai teigia, kad „Apple“ kuria savo prekės ženklo televizorių, nors oficialių patvirtinimų dar nėra. Kuo toliau, tuo daugiau ekspertų tam pritaria.

Praėjusių metų rudenį naują gandų bangą, esą „Apple“ kuria televizorių, sukėlė oficiali kompanijos įkūrėjo Steve‘o Jobso biografija. Knygos autorius Walteris Isaacsonas pasakoja apie S. Jobso norą išleisti įrenginį, taip pakeisiantį televiziją, kaip „iPod“ pakeitė garso įrašų industriją.

Pagal vieną iš S. Jobso idėjų, nusipirkusiam filmą ir pradėjusiam jį žiūrėti mobiliuoju įrenginiu naudotojui nereikės atlikti papildomų veiksmų, kad toliau tą filmą žiūrėtų dideliame ekrane.