„Yahoo!“ išleido naršyklę „iPhone“ ir „iPad“

Bendrovė „Yahoo!“ išleidžia naršyklės ir paieškos sistemos hibridą „Axis“, kuris veikia ir kompiuteryje, ir išmaniajame telefone, ir planšetėje, pranešama oficialiame „Yahoo!“ tinklaraštyje.

„Axis“ yra kaip grotuvų „iPod touch“, išmaniųjų telefonų „iPhone“ ir planšečių „iPad“ programa ir kaip „kompiuterinių“ naršyklių „Chrome“, „Firefox“, „Internet Explorer“ ir „Safari“ išplėtimo galimybė.  

Vartotojui siūlomas paieškos langas su dviem pagrindiniais elementais: įėjimo eilute ir horizontalia paieškos rezultatų juosta. Paieškos rezultatai pateikiami ne kaip tekstas, o kaip tinklalapių miniatiūros – vartotojas matys ne nuorodų šūsnį, o pačių tinklalapių-rezultatų vaizdus. „Prasukti“ miniatiūras galima pelės ratuku (kompiuteriuose) arba pirštu (mobiliuosiuose įrenginiuose).

Kad pamatytų paieškos langą, vartotojui nereikia užversti tinklalapio, kurį jis tuo metu žiūrėjo. „Axis“ taikomas „gyvos paieškos“ principas – rezultatai pasirodo jau renkant paieškos užklausą.

Naujoji programa platinama nemokamai, ją galima atsiųsti svetainėje „Axis“.

„Axis“, kaip ir „Yahoo! Search“, naudoja „Microsoft“ sukurtą paieškos sistemą „Bing“. Paieškos sistema „Yahoo!“ populiariausia yra JAV, kur, „ComScore“ duomenimis, turi 14 proc. rinkos.