2013 metais į LOGIN atvyksta Steve'as Wozniak'as

Pasibaigė didžiausia Baltijos šalyse progreso konferencija LOGIN, šiemet sulaukusi rekordinio lankytojų skaičiaus: konferencijoje apsilankė apie 3 tūkst. progreso entuziastų. Šiais metais sukvietusi tokias interneto žvaigždes kaip „Wikipedia“ įkūrėją Jimmy Wales'ą, „Yahoo!“, „Skype“, „SoundCloud“ atstovus, LOGIN kitais metais žada dar įspūdingesnę programą. Patvirtinta, kad 2013 m. konferencijoje apsilankys vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve'as Wozniak'as. Pigesniais bilietais į ateinančių metų progreso konferenciją LOGIN, vyksiančią balandžio 18-19 d. „Litexpo“, nuo pirmadienio pradeda prekiauti bilietupasaulis.lt.

„Šiais metais LOGIN keitė savo veidą – iš technologijų, interneto tendencijas nušviečiančio renginio tapome daug universalesne konferencija, apimančia viską, kas susiję su progresu, - sako LOGIN vadovas Arnoldas Rogoznyj. - Nusprendėme neapsiriboti siaura technologijų sritimi, nes internetas jau seniai „išlipo“ iš kompiuterių ir tapo neatsiejama kiekvieno mūsų kasdienio gyvenimo dalimi“. Pranešimus dvi konferencjos dienas skaitė daugiau nei 70 pranešėjų iš Lietuvos bei 12-os užsienio šalių, vyko kūrybinės dirbtuvės IT specialistams bei progreso entuziastams.

Vienas iš pranešėjų Linas Šiautkulis, konferencijoje pristatęs temą „Lietuvos trendspotting'as“, kalbėjo apie tai, jog mūsų gyvenime nebėra nė vienos srities, kuri nebūtų susijusi su internetu: „Mes tapome virtualiais piliečiais, be interneto nebegalime apsieiti net tada, kai miegame, jis pakeitė žiniasklaidą, netgi miestus, kuriuose mes gyvename, o ką jau kalbėti apie besivystantį elektroninį verslą“. Pasak L. Šiautkulio, lietuviai technologiniu išprusimu gali konkuruoti su viso pasaulio IT specialistais.

LOGIN baigiamajame vakare menų fabrike „Loftas“ buvo apdovanoti ir Lietuvos interneto geriausieji. 2012 metų Lietuvos interneto apdovanojimų nugalėtojų rinkimas vyko dviem etapais: pirmojo etapo metu nominantus siūlyti ir už juos balsuoti galėjo visi interneto vartotojai, o daugiausia jų simpatijų pelnę projektai, judėjimai bei žmonės buvo vertinami LOGIN komisijos antrojo etapo metu.

Gegužės 31-birželio 1 dienomis vykusi progreso konferencija LOGIN šiais metais suorganizuota jau šeštąjį kartą. 2007 m. suregta „Lietuvos blogerių konferencija“ sulaukė 120-ties entuziastų, kurie ir pradėjo didžiausios interneto tendencijų konferencijos Baltijos šalyse istoriją.