Vilniuje vyks konferencija, skirta mokėjimo kortelių saugumo standartams

Dauguma modernaus pasaulio gyventojų šiandien nebeįsivaizduoja gyvenimo be mokėjimo kortelės. Tačiau augant jų skaičiui, daugėja ir įvairių su jomis susijusių klausimų, kuriuos sprendžia už mokėjimo kortelių priežiūrą atsakingos organizacijos. Itin daug dėmesio skiriama saugumo problemai. 2005 m. PCI saugumo standartų taryba, tarp kurios narių yra „VISA International“, „MasterCard Worldwide“, „American Express“, patvirtino specialų PCI DSS (angl. The Payment Card Industry Data Security Standard) standartą. Tai tarptautinis banko kortelės savininko konfidencialios informacijos ir atliktų operacijų apsaugos standartas. PCI DSS reikalavimų besilaikantis tiekėjas garantuoja kortelės turėtojui, kad atsiskaitant už prekes ir paslaugas jo duomenys yra visiškai saugūs.

Būtent su šiuo ir kitais (PA DSS, PTS) mokėjimo kortelių standartais bei jų naudojimu susijusios temos bus gvildenamos tarptautinėje konferencijoje „PCI DSS Implementation Training“. Ji vyks birželio 6–7 dienomis Vilniuje, „Europos“ dangoraižio 31 aukšte įsikūrusiame „Penkiems kontinentams“ priklausančiame Renginių centre. Konferenciją organizuoja britų kompanija „LiquidNexxus“.

Visos institucijos ar organizacijos, kurios saugo arba perduoda duomenis apie kortelės turėtoją, laikosi minėtų standartų. Daugelis organizacijų sėkmingai susidoroja su šiuo iššūkiu, tačiau vis dar kyla nemažai sunkumų taikant šiuos standartus praktikoje. Be to, svarbu atkreipti dėmesį augančias grėsmes bei rizikos mažinimo priemones. Konferencijos dalyviai sulauks atsakymų į visus jiems rūpimus klausimus, gaus labai konkrečių praktinių patarimų, padėsiančių taupyti darbo jėgą, laiką ir pinigus.

Renginyje lankysis ir įmonių grupei Penki kontinentai“ priklausančių bendrovių BS/2 bei Ashburn International“ specialistai. Minėtose bendrovėse PCI DSS standartai diegiami jau ne vienus metus. Tai įrodo, jog visos įmonės sistemos, vidinės procedūros ir dokumentacija atitinka visus reikalavimus bei užtikrina maksimalią operacijų mokėjimo kortelėmis duomenų apsaugą.

Daugiau informacijos apie renginį rasite >>>