IPTV aktualijos bus nagrinėjamos Kanadoje

 


Birželio 18–21 dienomis Kanadoje, Monrealyje, vyks „Open IPTV Forum“ (OIPF) konferencija, kurią organizuoja tarptautinė OIPF organizacija. Ji po vienu stogu suburs dešimtis stambiausių pasaulio TV paslaugų tiekėjų, TV įrangos bei turinio kūrėjų.

Drauge su stambiausiomis TV kompanijomis konferencijoje dalyvaus ir įmonių grupė „Penki kontinentai“, nuo 2007 metų kurianti ir siūlanti savo klientams IP televizijos (IPTV, angl. Internet Protocol Television) produktus bei priklausanti OIPF organizacijai. Bendrovės IPTV klientai jau seniai mėgaujasi ne tik įprastais, bet ir 3D bei HD kanalais, TV ekrane naršo internetą, klausosi radijo, žaidžia žaidimus, nuomojasi filmus, jungiasi prie „Facebook“ tinklo, gali įsirašyti laidų vėlesnei peržiūrai, susidaryti savo asmeninį TV tinklelį, valdyti ir žiūrėti televiziją mobiliajame įrenginyje ir t. t.

Pasaulinius IPTV standartus kurianti organizacija OIPF konferencijoje, žinoma, daugiausia dėmesio skirs temoms, susijusioms su IP televizijos standartizavimu ir sertifikavimu. „Penki kontinentai“ kvies diskutuoti apie „IPTV Retail & Banking“ – bankinių ir mažmeninės prekybos paslaugų platformos TV ekrane – standartizavimą. Tai savotiškas banko filialas, elektroninė ar mobilioji bankininkystė IPTV aplinkoje, kur televizorius tampa tarpininku tarp banko ir jo kliento arba prekybos centro ir pirkėjo. Naudodamasis Lietuvos įmonės sukurta naujos kartos grafine sąsaja, vartotojas televizoriuje gali lengvai administruoti savo sąskaitas, atlikti įvairias banko operacijas, atidaryti virtualią sąskaitą bei peržiūrėti išrašus apie suteiktas paslaugas ir pan.

Verta paminėti, jog kovo pradžioje OIPF kartu su įmonių grupe „Penki kontinentai“ Vilniuje surengė IPTV temoms skirtą konferenciją ir simpoziumą, kur drauge su tokiomis kompanijomis, kaip „Sony“, „Philips“, „Huawei Technologies“, „Deutsche Telekom“, ir kt. aptarė naujausias televizijos rinkos tendencijas, perspektyvas ir sparčiai augantį IPTV vaidmenį. Simpoziumo metu „Huawei Technologies“ iniciatyva suburta specialistų grupė (angl. Deployment group), ruošianti reikalavimų sąrašą norintiems diegti IPTV. Kanadoje „Penki kontinentai“ planuoja susitikti su „Huawei Technologies“ atstovais bei aptarti bendradarbiavimo galimybes ir perspektyvas.

Įdomu tai, kad Vilniaus simpoziume pasaulinių kompanijų pristatytą pažangią OTT paslaugą, leidžiančią tiesiogiai transliuoti ir stebėti vaizdo medžiagą bei siūlančią kitų galimybių nepriklausomai nuo įrenginio tipo, interneto tiekėjo, vartotojo buvimo vietos, „Penki kontinentai“ jau siūlo ir Lietuvos vartotojams. Vilniuje neseniai pasibaigusią progreso konferenciją „LOGIN 2012“ tiesiogiai per www.scena.lt ir www.penki.tv (pasirinktinai išmaniajame telefone, kompiuteryje, planšetėje) stebėjo visi norintieji, o vienu metu prie transliacijos prisijungdavo per 1 000 žiūrovų.

Plačiau apie OIPF >>>

Plačiau apie „Penkis kontinentus“ >>>

Daugiau su OIPF susijusių straipsnių ir vaizdo siužetų >>>